Heren AAA BOVO spelen vooral tegen zichzelf

AALTEN - Het resultaat en het niveau van de volleybalwedstrijd van vorige week tegen de nummer twee van de ranglijst waren goed te noemen.

Met twee punten op zak en een goede moraal begon AAA BOVO Heren 1 dan ook afgelopen zaterdag aan de uitwedstrijd in Denekamp. Tegenstander Rabobank/DeVoKo heeft een redelijk stabiel team zonder echte uitblinkers, dus vooraf lagen de kaarten volledig open op tafel.

Om 15.45 uur klonk het fluitsignaal in de stille Denekampse sporthal. BOVO begon goed en stabiel aan de eerste set en setwinst was mogelijk, want tot 19-19 ging het gelijk op. Toch ging de eerste set uiteindelijk ruim naar DeVoKo, 25-19. De thuisploeg werd flink geholpen door te veel fouten aan BOVO-kant. De tweede set was in feite een kopie van de eerste. Ook deze set was kansrijk voor BOVO, maar de kansen werden niet benut en er werden teveel fouten gemaakt. Dit zorgde dat DeVoKo ook de tweede set kon pakken, 25-21.

Helaas voor BOVO verliepen de derde en vierde set ook niet zoals het moest. De diverse wissels (Van der Bend, Everts en Klein Bluemink) konden het verschil ook niet maken, met als resultaat 25-14 en 25-16 setverlies. Deze onnodige 4-0 nederlaag moeten de BOVO-mannen snel vergeten. Conclusie: DeVoKo uit … altijd lastig.

De Aaltense mannen spelen hun volgende wedstrijd tegen Longa’59 Heren 2. Deze streekderby vindt plaats op donderdagavond 3 februari om 21.00 uur in Lichtenvoorde. AAA BOVO Heren 1 maakt zich op voor een stunt.