Header image

Gemeente Aalten zegt Dankjewel! tegen ondernemers

AALTEN- Wethouder Martin Veldhuizen reikt op dinsdag 19 maart namens de gemeente Aalten de Dankjeweltaart uit aan de Landwinkel van Smits Groentekwekerij in De Heurne. Met het uitreiken van de taart willen gemeente Aalten en provincie Gelderland symbolisch alle ondernemers bedanken die een bijdrage leveren aan de innovatieve en sprankelende Gelderse economie.

 Het bezoek aan de groentekwekerij is onderdeel van de zogenoemde Dankjeweltour. Elke week gaat een gemeente uit Gelderland op bezoek bij een bedrijf om een Dankjewel Taart te brengen en de ondernemer te bedanken voor zijn of haar bijdrage aan de Gelderse economie.

De Rabobank zorgt het hele jaar door voor de taarten die gebakken worden door het Arhemse familiebedrijf van het jaar Bakkerij Hilvers.

EER Award

De Dankjeweltour is onderdeel van een reeks aan activiteiten die dit jaar in Gelderland plaatsvinden rondom de EER Award 2019.  Gelderland mag zich in 2019 namelijk de meest ondernemende regio van Europa noemen. Die eer delen we met de Regio Asturië in Spanje en Thessalië in Griekenland. Gelderland kreeg de European Entrepreneurial Region (EER) Award van het Europees Comité van de Regio’s.

Gelderland kreeg de award voor haar uitstekende ondersteuningsstructuur aan ondernemers, startups en groeiers, de innovatieve financiële instrumenten om de economie te stimuleren en de goede samenwerking met verschillende partners in onderwijs en bedrijfsleven.

Trots

In mei is er een Internationale conferentie en gedurende het jaar wil de provincie de contacten tussen het bedrijfsleven vanuit verschillende Europese landen en Regio Gelderland versterken o.a. op het thema duurzaamheid. Gelderland wil de prijs ook benutten om mensen, organisaties, overheden en bedrijven een beetje trotser op Gelderland te maken en zoveel mogelijk bedrijven en organisaties te betrekken en hen te vragen of ze het EER beeldmerk willen voeren.

Op www.ondernemengelderland.nl kunnen organisaties en bedrijven het EER beeldmerk downloaden om te gebruiken in hun eigen communicatie.Ander nieuws