Header image

Expositie van keramiek in De Rietstap in Dinxperlo

DINXPERLO -Wie van keramiek houdt, kan de hele maand juli in het kleinste kerkje van Nederland zijn hart ophalen. Elke woensdagmiddag en zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur toont Iet Harbers uit Silvolde haar creatieve producten in de Rietstap, Meniststraat 14 te Dinxperlo. Zowel voor de kijker als ook voor de koper een lust voor het oog.

Het werk van de keramiste Iet Harbers laat zich misschien in de kern het best typeren met: mystiek, maar toch ook sprookjesachtig.

Het betreft een grotendeels nieuwe collectie. In het werk van Harbers zit een grote afwisseling. Fraaie, ranke vrouwen tonen in sfeer overeenkomsten met enkele kleine kerstgroepjes. Speelse keramische figuren, zoals een haan op een fiets of vogels-op-reis brengen leven tussen de stille, schone schalen. Dit alles mooi harmoniërend door de eigen kleurschakeringen in de glazuur. "Ik kwam al vroeg in aanraking met klei. Vrouwen en vogels spelen een grote rol in mijn werk. Ik probeer ze hun eigen verhaal te laten vertellen door houding en de kleur van de glazuren", vertelt Iet Harbers. Naast eigen productie en exposities geeft zij al meer dan 25 jaar boetseerlessen aan vrouwen.Ander nieuws