BOVO heren 1 vergeet het af te maken

AALTEN- Afgelopen zaterdag stond voor de volleybalheren van AAA BOVO de uitwedstrijd te Rijssen op het programma. Tegenstander Rivo bevond zich op plaats zes van de ranglijst en BOVO één plaats hoger. Dit beloofde dus een mooie gelijkwaardige strijd op te leveren. BOVO begon met Karssen, Klein Gunnewiek, Everts, Betting, Krieger, Brockötter en libero Bas van der Bend.

De eerste set kwam BOVO erg goed uit de startblokken en wist het gelijk een voorsprong te nemen. Met overtuigend aanvallend spel was de Aaltense ploeg duidelijk de bovenliggende partij en leek het de set probleemloos binnen te halen. Echter stokte de machine aan het einde van de set. Er werd een ruime voorsprong van maar liefst zeven punten weggegeven, waardoor de set toch gewonnen werd door de thuisploeg, 25-23.

In de tweede set ging de strijd wat meer gelijk op, maar ook hier wist BOVO een kleine voorsprong te nemen, welke het bijna de hele set behield. Bij een stand van 20-24 wist BOVO de bal echter niet beslissend op de grond van de tegenstander te krijgen, waardoor Rivo wederom langszij kwam en de set met 26-24 kon winnen.

Coach Prins wees zijn team op het beter uitvoeren van de gemaakte afspraken en bracht Nick van der Bend binnen de lijnen voor Karssen. In de derde set deden beide teams opnieuw weinig voor elkaar onder en ging de strijd lang gelijk op. Nu wist BOVO in de eindfase wel een vuist te maken en kon het de set overtuigend binnen halen, 21-25. Hiermee leek de ban gebroken.

Echter begonnen de Aaltense lange mannen in set vier afwachtend en met veel persoonlijke fouten. Ze konden niet overtuigen en keken constant tegen een achterstand aan. Hun gevecht in deze set was meer tegen zichzelf dan tegen de opponent en ze verloren dan ook met 25-19. Zo deed AAA BOVO zichzelf flink te kort en nam het slechts één punt mee huiswaarts. Komende zaterdag staat de inhaalwedstrijd tegen Twente ’05 Heren 2 op het programma, om 13.30 uur in de Stationshal te Aalten.