BOVO heren 1 opnieuw 3-1 winst

AALTEN- Afgelopen zaterdag moest heren 1 aantreden tegen het eerste team van Wevoc. Dit team bestaat uit jong talent. Wevoc stond aan het begin van de wedstrijd op de 9e plaats. Aan BOVO de taak om te zorgen dat hier weinig verandering in zou komen.

De eerste set begon redelijk goed voor Bovo. Er werd begonnen met een goed gevoel. Er hing binnen het team een ontspannen sfeer. Er werd rustig gespeeld, met hier en daar een persoonlijk fout. Gelukkig maakte de tegenstander dezelfde fouten waardoor het lang gelijk op ging, maar BOVO uiteindelijk de set binnen haalde met 25-21.

Voor de tweede set werd gezegd dat we de tegenstanders geen ruimte mochten geven om te spelen. Zelf druk houden en de foutjes eruit halen. Hoewel iedereen het eens was met deze stellingen, pakte set twee anders uit. Er werd gespannen gespeeld. Hierdoor maakte BOVO veel eigen fouten (serve fouten, prikballen uit of in het net en ballen die uit werden geslagen). De spelers van Wevoc die op dit moment minder fouten maakten konden vrijer spelen en kwamen op een grote voorsprong van 10 punten. Nadat onze aanvoerder op het matje werd geroepen bij de scheidsrechter begon BOVO hun eigen spel weer op te pakken. Een makkelijke serve was al genoeg om de jongens aan de andere kant van het net weg te serveren. BOVO maakte minder fouten en ging vrijer spelen. We wisten het gat van 10 punten terug te brengen naar 2. Helaas was op dit moment de set voorbij. De tweede set ging naar Wevoc met 23-25.

De derde set begon BOVO weer met meer overtuiging. Er werd relaxter gespeeld aan de kant van de thuisploeg. De makkelijke serve richting de tegenstander was inderdaad voldoende om het die jongens moeilijk te maken. De thuisploeg maakte weinig fouten waardoor er een voorsprong ontstond. De set ging met 25-17 naar BOVO. In de vierde set wist BOVO makkelijk een voorsprong te maken en uit te breiden. Makkelijk spel en een goede sfeer binnen het team deed wonderen. De set werd binnengehaald met 25-12. Opnieuw 3-1 winst voor BOVO heren 1.