Header image

Bovo heren 1 komt te kort

AALTEN - Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd op programma tegen VVH 1, de virtuele koploper van de Derde Divisie D. Een goede voorbereiding had kunnen leiden tot een goed resultaat. Met name serverend werd VVH knap onder druk gezet.

De eerste en tweede set waren hoopvol. Tactisch gezien was BOVO beter, maar wist wederom aan het einde van deze sets niet door te drukken.

De twee uitblinkers waren Nick van der Bend en spelverdeler Dean Rots. van der Bend scoorde er lustig op los en Dean wist de midden mensen makkelijk te bereiken. Het solide spel van VVH maakte aan het einde van set 1 en 2 het verschil wat leidde tot de  vertekende set standen 23-25 en 19-25.

In set 3 en 4 werd het roer radicaal omgegooid door BOVO. Dean Rots werd vervangen door Bas van der Bend en Jurre Kleine Schaars werd vervangen door de 17-jarige Nathan Swijtink. Swijtink maakte hiermee zijn eerste definitieve opwachting om ervaring op te doen.

Dit leidde niet tot het gewenste succes. BOVO kwan in set 3 en 4 iedere keer op een dusdanige achterstand wat niet meer goed gemaakt kon worden.

Vi de setstanden 13-25 en 14-25 werd de overmacht van VVH, titelkandidaat nummer 1, duidelijk. Wel bleef BOVO er voor vechten en moest risico's nemen.

A.s. woensdag 2 december kan BOVO revanche nemen voor deze nederlaag tegen de reserves van VVH in Aalten. Wedstrijd start om 21.00 uur in de Stationshal in Aalten. Hopelijk kunnen dan wel de broodnodige punten in eigen huis blijven.