BOVO-Dames schitteren in Steenderen

LICHTENVOORDE- Met dank aan sponsor Novel Groep kwam AAA BOVO Dames 1 afgelopen zaterdag goed voor de dag. De nieuwe shirts zaten als gegoten, wat natuurlijk een prettige bijkomstigheid is als er tegen de koploper wordt gespeeld. Tegenstander WIK Steenderen was tot zaterdag nog ongeslagen, de BOVO-dames waren erop gebrand om hier verandering in te brengen.

Hoewel alle elementen voor een overwinning aanwezig waren, begon BOVO aarzelend. Met een andere libero, Christine Seyer, was het in de passing een beetje zoeken, waardoor Marjolein Stronks in de spelverdeling stevig door moest lopen en de aanvallers niet optimaal kon bedienen. En dat terwijl WIK voortvarend van start ging. Door hun enorme servicedruk en knalharde aanvallen wisten de dames van BOVO na 15 punten even niet meer waar ze het moesten zoeken. Coach Norbert Olbing verbruikte gelijk zijn twee time-outs in een poging WIK uit het spelritme te halen en de knoppen bij BOVO om te zetten. En zoals vaker dit seizoen kwamen de dames sterk terug. Actie voor actie kwamen ze dichterbij, helaas was de grote achterstand niet meer in te halen, 25-19 voor WIK.

Maar zo werd qua spel wel de basis gelegd voor de rest van de wedstrijd. In de tweede set zette BOVO de passers van WIK stevig onder druk door ontzettend goed te serveren. Hierdoor waren de aanvalsmogelijkheden van WIK beperkt en kon BOVO deze ballen in het blok, dan wel in de verdediging opvangen. Door vervolgens slimme keuzes te maken in de spelverdeling en zelf met veel risico en kracht aan te vallen, zorgde BOVO ervoor dat nu WIK de weg kwijt was. De scheidsrechter gaf WIK nog enkele punten cadeau, maar ook nu hield BOVO het hoofd koel en scoorde het setpoint gewoon vier keer, 22-25.

De derde set was weer ontzettend spannend, het tempo lag hoog en omdat de teams aan elkaar gewaagd waren was ook het niveau hoog. Maar mede doordat BOVO deze wedstrijd sterk blokkeerde, kwam bij WIK op een gegeven moment de stoom uit de oren. BOVO profiteerde van deze frustratie en pakte uiteindelijk de set met 24-26. De vierde set was ook meteen de laatste. WIK was gebroken en BOVO euforisch, want vandaag gingen ze dan toch echt winnen van de koploper. Onder luid gejuich van het publiek, dat inmiddels op de banken was gaan staan, haalden de Aaltense dames de set binnen met 18-25. Met deze 1-3 winst namen ze vier punten mee naar huis en verstevigden hun derde positie op de ranglijst.

Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma; om 17.30 uur treft AAA BOVO dan Sparta Zelhem. Ook is inmiddels bekend dat op woensdag 16 november om 20.30 uur, thuis in de Stationshal, de volgende bekerwedstrijd zal worden gespeeld, tegen Tornado Geesteren Dames 2.