Bovo Aalten Dames op koers voor kampioenschap

AALTEN - Het afgelopen seizoen stond, voor Bovo dames 1 in het teken van eigen niveau halen. Haal het uiterste uit jezelf en uit elkaar en bekijk dan welke plek op de ranglijst daarbij past. Die insteek resulteert nu al een paar maanden in een koploperspositie. Met nog 4 wedstrijden in het verschiet werd vorige week dan ook duidelijk uitgesproken: “Wij staan niet voor niets bovenaan. Nu gaan we volle bak voor het kampioenschap!”.

Het is erg spannend in de top van de derde divisie A. Bovo voelt de hete adem in de nek van concurrenten Rosstars dames 1 (1 punt achterstand) en Lutheria dames 1 (3 punten achterstand). In het slot van deze competitie spelen de drie titelkandidaten nog tegen elkaar. Spannend dus!

Voor zaterdag 2 april stond de wedstrijd tegen Dynamo Tubbergen dames 2 op het programma in de Stationshal te Aalten. De 11e plek op de ranglijst maakt onderschatting een valkuil. Gelukkig wisten de dames van Bovo en hun staf dat ook (of juist) zo’n team het je erg lastig kan maken. Het was duidelijk: deze wedstrijd moest alles uit de kast gehaald worden met twee doelen. Één: een lekkere pot spelen en twee: die 5 punten in Aalten houden.

De speelsters van Bovo waren vanaf de eerste minuut scherp en speelden sterk. Aan de Tubbergse kant kreeg men in de passing geen grip op de strakke serves. Aan de Bovo kant werd daarentegen netjes gepasst en er werden mooie punten gescoord. Het team stond samen aan het roer en won de set dik met 25-12.

Set 2: “Het staat weer 0-0. Hou deze focus!”. Een duidelijke taak, maar deze keer verliep de uitvoering iets moeilijker. Met de service zette Bovo de tegenstander minder onder druk. Dynamo leek wat van die servicedruk weg te snoepen en kwam meer in het spel. De Tubbergse dames kwamen zelfs een paar punten voor te staan! Gelukkig liet Bovo zich weer van haar goede kant zien. Het was erop en erover met een goede serve serie en deze set eindigde in 25-22.

In de sporthal het Stationsplein was ondertussen een goede sfeer ontstaan. De heren van Bovo speelden een spannende pot en het publiek leefde met de teams mee. De dames verloren in de derde set hun focus niet, al was het spel niet meer zo spectaculair als in de eerste set. Desalniettemin werd er prima gevolleybald en kwam Dynamo nooit echt in de buurt: 25-19.

Er werden frisse gezichten in het veld van Bovo gezien. Zou het team slagen om de twee doelen van die dag te behalen? Het antwoord is “ja”. Ook in de vierde set werd Dynamo verslagen met 25-20. Al werd de wedstrijd niet op hetzelfde niveau beëindigd als men hem begonnen was, Bovo bleef de betere partij. Blokkerend werden er punten gemaakt, de servicedruk was er en aanvallend werden er nog steeds rake klappen uitgedeeld.

Al met al een wedstrijd die de dames van Bovo na de tijd in de benen konden voelen, en zo hoort het ook. De 5 punten bleven in Aalten en dat zorgde voor een uitloop op beide concurrenten met 1 punt. Bovo is op koers naar het kampioenschap en hoopt op support van het publiek bij de spannende vervolg wedstrijden. De eerste is op zaterdag 9 april in Borculo tegen Kerkemeijer Gemini dames 1.