Header image

Boekpresentatie en lezing Henk Visser over de verbeelding

Bredevoort - Zaterdagavond 8 september presenteert kunstenaar Henk Visser (Bredevoort) zijn boekje 'De Blik' over kijken, waarnemen en verbeelding in de Koppelkerk. Het boekje bevat teksten en collages van Visser, die deze avond vertelt over het boekje en het werk dat is opgenomen in de tentoonstelling BOOK - PAPER - SCISSORS in de Koppelkerk.
 

Het lijkt voor de hand te liggen dat een kunstenaar het kijken als thema aangrijpt, omdat het één van de centrale en klassieke begrippen is van de beeldende kunst. Visser wijst in zijn lezing en boekje De Blik opnieuw op het belang en de kunst van het waarnemen.
 

Visser drukt zich niet uit in de vorm van droge analyse, maar in bevlogen woorden als 'Zonder de verbeelding is er niets' en 'De wereld bestaat niet zonder de verbeelding', 'Alle waarnemen is subjectief - ook zogenaamd wetenschappelijk waarnemen' en 'Het oog is onlosmakelijk verbonden met de wereld'. Visser plaatst kijken, waarnemen en de verbeelding in het centrum van de belangstelling en maakt het onderwerp actueel en eigentijds.
 

In de pauze zal Henk Visser zijn boekje signeren. Na de pauze gaat filosoof Kees Meijlink met de kunstenaar in gesprek en kan ook het publiek zich mengen in een discussie over de verbeelding.
 

Locatie: Koppelkerk, Koppelstraat 35, Bredevoort
Datum: zaterdag 8 september
Tijd: 20.00 uur (zaal open: 19.30 uur)
Entree: € 7,50
Reserveren (gewenst): www.koppelkerk.nl / 0543-216 005
 Ander nieuws