Header image

Bands gezocht voor jubileum editie Sneeuwpop Dinxperlo

DINXPERLO - De tiende editie van het Sneeuwpop benefietfestival zal op zaterdag 10 december 2011 plaatsvinden in Ons Huis te Dinxperlo. De organisatie is nog op zoek naar bands voor de jubileum editie en bevestigt vandaag de eerste band: The Bruurkes.

Wat in 2001 begon als een knus festivalletje is in 10 jaar uitgegroeid tot een volwaardig festival dat niet meer weg te denken is uit de Achterhoekse live agenda's. Tijdens de afgelopen edities traden exact 100 bands op die zich belangeloos inzetten voor diverse goede doelen. De meeste bands waren afkomstig uit Dinxperlo en omstreken en daarnaast traden bands van buiten de regio op waaronder De Staat, Blaudzun, Bloody Honkies en Handsome Poets.

Na o.a. Splinter, DORCAS, Het Rode Kruis, de Zonnebloem en het Soddo Christian Hospital in Ethiopië is dit jaar “Upendo Children’s Home” het goede doel waar de bands en vrijwilligers zich belangeloos voor inzetten. Upendo is een kindertehuis voor kansarme kinderen van het Keniaanse platteland. Vanuit Nederland zorgt de Stichting Daraja for Children voor de middelen om de doelen van Upendo Children’s Home te kunnen realiseren. Anke en Meike Geven uit Dinxperlo zetten zich actief in voor Upendo. Zij hebben Upendo voorgedragen als goede doel voor Sneeuwpop 2011 en ze zijn dit jaar naar Kenia gereisd. Ze hebben daar met eigen ogen kunnen zien, wat de mensen van Upendo voor deze kinderen willen betekenen: een veilig thuiskomen, goed onderwijs, dagelijkse maaltijden en goede kleding/verzorging/hygiëne bieden. Meer informatie over Upendo op http://www.sneeuwpop.com/goede-doel

In de afgelopen maanden hebben zich al weer veel bands aangemeld via www.sneeuwpop.com en de organisatie is inmiddels volop bezig met de selectie. Het doel zal ook dit jaar zijn om een gevarieerd en sterk programma neer te zetten met nadruk op bands uit de Achterhoek. Bands kunnen zich nog aanmelden door een e-mail te sturen naar aanmeldingen@sneeuwpop.com met een biografie, een aantal geluids-en/of videobestanden. De inschrijving sluit op 1 oktober.

Eén band is al verzekerd van een plek op het podium in Ons Huis. De organisatie kan namelijk vol trots melden dat The Bruurkes is geboekt. De Achterhoekse band rondom Marco van der Aar en Rocco Ostermann gooide afgelopen zomer hoge hoge met hun Tour de France hit ‘Gesink krig de Geest’ en was te zien in diverse televisieprogramma’s.

Meer info op de volledig vernieuwde website www.sneeuwpop.comAnder nieuws