Header image

AZSV 2 uit Aalten strandt in halve finale NK

AALTEN - Voor 350 toeschouwers op een zonovergoten Villekamp is er op Tweede Pinksterdag een einde gekomen aan het avontuur van AZSV 2. Met opgeheven hoofd konden onze jongens afscheid nemen van de strijd voor het algeheel Nederlands kampioenschap voor reserveteams (zaterdag en zondag). Na de 2-0 nederlaag zaterdag in Naaldwijk tegen Westlandia 2 ging thuis ook de tweede halve finale-wedstrijd verloren, met 0-2. Gelukkig was afgelopen maandag wel weer de vertrouwde inzet te zien, die zaterdag in Naaldwijk zo jammerlijk ontbrak. Het was echter onvoldoende tegen een wederom beter voetballende tegenstander.

Achteraf gezien blijft het verbazingwekkend dat AZSV 2 zo ver heeft weten te reiken. Immers, talrijke tegenstanders, veelal gelieerd aan eerste teams die in de hoofd- of zelfs topklasse uitkomen, bleken over meer voetbalcapaciteiten te beschikken dan AZSV 2. De Aaltenaren wisten dat onder leiding van trainer Dave Clephas echter telkens weer te compenseren, met hun inzet en onverzettelijkheid, hun stugge verdediging en rappe spitsen. Dit keer was het echter niet voldoende, onder meer vanwege enkele blessures en ontbrekende vorm bij bepalende spelers. Tekenend was dat Rick Wevers, lang niet altijd basisspeler dit seizoen, dit keer uitgroeide tot “man of the match” aan Aaltense zijde. Met zijn tomeloze inzet wist hij de tegenstander herhaaldelijk in het nauw te brengen en ballen af te pakken. Zo creëerde hij z’n eigen kansen, die hij echter te gehaast en daardoor te onnauwkeurig probeerde te benutten.

In de eerste helft wist AZSV 2 nog tegen te houden en geleidelijk aan met opportunistisch spel zelf wat druk te creëren. Zonder dat dat echt veel uitgespeelde kansen opleverde. Meteen in de tweede helft leek zich echter een wonder te voltrekken toen een AZSV-corner snoeihard door Michael Navis werd ingekopt. Langs de lijn werd al gejuicht, maar de bal werd van de lijn gehaald. Even later was het wel raak, aan de andere kant. Met een diepe bal werd een tegenstander vrij voor keeper Harm ter Maat gezet, 0-1.

Met Michael Navis in de spits kwam er iets meer druk, maar combinerend wist AZSV 2 weinig klaar te maken. Sterker nog, met een bal in het zijnet en een goede redding van Harm ter Maat waren de grote kansen weer voor Westlandia 2. Tien minuten voor tijd werd een goed uitgespeelde Naaldwijkse aanval doeltreffend afgerond, 0-2, en was het helemaal over en uit.

Maar al met al kunnen onze jongens terugzien op een schitterend seizoen waarin ze door Dave Clephas tot grote hoogten werden gestuwd. Het talrijke publieke beloonde hen na afloop met een welgemeend en welverdiend applaus.