AD’69 wint thuis van Wolfersveen

AALTEN - Na de achteraf toch wel eenvoudige overwinning uit tegen Marienvelde met 0-4, dat thuis toch al drie wedstrijden gewonnen had, speelde AD'69 zondag thuis tegen Wolfersveen. Een vereniging waartegen voor zover wij kunnen herinneren het eerste elftal nog nooit gevoetbald had. Een vereniging met 5 seniorenteams (waarvan 2 dames), twee juniorenteams (A en C) en 4 pupillenteams ( D, 2E en F) , ongeveer tweehonderd leden en liggend tussen Zelhem en Doetinchem op het Sportpark "De Stikke Bocht". Een eerste elftal dat momenteel in de onderste regionen vertoeft en de laatste weken nogal met wat grotere cijfers haar wedstrijden verloor. Thuis werd door Wolfersveen  tweemaal gelijk gespeeld en uit 1 x gewonnen en wel van Zelhem. En juist dat was enkele weken geleden de tegenstander, die in Aalten gelijk speelde (2-2). Dus AD'69 opletten geblazen...!!!!!  Bij AD'69 is Rik Pastoors niet van de partij door een blessure. Hij zal waarschijnlijk tot aan de winterstop geen wedstrijden meer spelen. Doordat afgelopen zondag KSH (de nr.2) met duidelijke cijfers uit van Keijenburgse Boys  verloor(4-0) heeft AD'69 een voorsprong van vier punten op datzelfde KSH met daarachter Keijenburgse Boys. Opnieuw een overwinning zou voor AD'69 zeker wenselijk zijn. KSH speelde namelijk uit tegen MEC en Keijenburg moet naar Ruurlo.

AD’69 speelde met de volgende spelers: doel: Erik Heuvel achter: Maik Gerling,  Nick Ebbers. Sven Breukelaar, Bram Dekkers midden: Reçep Kaya,  Michiel Ebbers, Tom Elferink voor: Dylan Bauhuis, Tim Bennink,  Djayen Baboe reserves: Tom te Brinke, Bram Koelman, Rob Leber en reserve doelman Anthony Ikink

AD´69 startte dus zonder Rik Pastoors, maar ook zonder Tom te Brinke en Rob Leber( beiden wel op de bank) in deze door weinig toeschouwers bezochte wedstrijd. Dat had natuurlijk zijn reden. Ten eerste kwam Sinterklaas om 14.00 uur aan in Aalten en ten tweede begon het om 13.45 uur te miezeren. AD’69 koos wel meteen de aanval en Wolfersveen wist bij voorbaat dat het zou moeten verdedigen. Kansen op een doelpunt kreeg AD’69 vooreerst niet. Djayen Baboe kreeg na een kwartier de eerste kans, maar die werd niet benut. Doelman Erik Heuvel van AD’69 had het koud, want hij kreeg alleen maar enkele terugspeelballen te verwerken. Na een kwartier dan de eerste aanval van Wolfersveen uit een vrije trap. Deze kans werd echter naast gekopt. Na 20 meter een aanval van AD’69 via Tim Bennink, Dylan Bauhuis die Michiel Ebbers in stelling bracht. Maar de bal werd van de lijn gehaald. Een aanval hierna over links via Maik Gerling en Sven Breukelaar, die de bal over de achterhoede van Wolfersveen zwiepte, kwam bij Tim Bennink, die de bal via de buitenkant van de paal naast tikte. Bij AD’69 werd wel goed gecombineerd, maar het tempo lag te laag. Toen het echter even omhoog ging, was het raak in de 25ste minuut. De combinatie bracht Tim Bennink alleen voor de keeper en hij prikte de bal in het doel(1-0). Even later meteen de 2-0 er over heen toen de achterhoede van Wolfersveen uitgespeeld werd. Dylan Bauhuis zette hard en laag voor en Djayen Baboe schoot de bal in het dak van het doel. Wolfersveen moest nu achterin haar stellingen verlaten en kwam iets verder naar voren te spelen. Een tegenstoot van AD’69 via Reçep Kaya, die de bal vanaf rechts bij de inkoppende Dylan Bauhuis bracht, kopte Dylan Bauhuis echter net naast de verkeerde kant van de paal. Even later schoot de opkomende Sven Breukelaar de bal in de hoek van het doel, , waar de keeper van Wolfersveen met de vingertoppen de bal net tot corner tikte. Na 30 minuten zag Reçep Kaya, dat de keeper van Wolfersveen, die een aanval onderschepte, te ver voor zijn doel stond en met een verre bal probeerde hij de keeper te verrassen. De bal ging jammer genoeg net naast, anders was het een prachtige goal geweest. Geel was er voor een Wolfersveen speler toen hij Maik Gerling onderuit tikte. Vijf minuten voor rust profiteerde AD’69 met de ruimte die het kreeg. Reçep Kaya passte op Dylan Bauhuis, die de bal laag voorzette. De inkomende Tim Bennink gleed de bal in het doel(3-0).

In de 2e helft dezelfde elf spelers bij AD’69. Djayen Baboe speelde de bal op Tim Bennink, die de bal recht op de keeper van Wolfersveen schoot. Wolfersveen stond opnieuw met veel spelers in de 16-meter te voetballen om een hogere score te voorkomen. Erik Heuvel moest na 10 minuten in de 2e helft de eerste redding brengen na een hard schot. Reçep Kaya schoot een bal op de lat van de tegenstander deze middag. AD’69 combineerde wel aardig, maar echt doelgericht was het niet. Wolfersveen wisselde. Na 20 minuten een penalty voor AD’69. Tom Elferink draaide in de 16 meter weg bij zijn tegenstander, die hem onderuit tikte. Nick Ebbers kon AD’69 naar 4-0 schieten. Maar deed dat niet. De keeper stopte de niet al te moeilijk ingeschoten bal. AD’69 wisselde ook. Djayen Baboe ging eruit voor Rob Leber. Een ieder die gedacht had dat het na rust een doelpuntenfestijn zou worden kwam dus bedrogen uit. AD’69 wisselde nogmaals. Tom te Brinke en Bram Koelman kwamen voor Maik Gerling , die moest werken, en Tom Elferink.. Maar verder gebeurde er in het laatste kwartier niet veel meer in de steeds hardere regenval. Het bleef 3-0 voor AD’69.

Volgende week is AD’69 vrij (inhaalweekend) en de week daarna speelt het uit tegen Erix in Lievelde. Ook hier zal gewonnen moeten worden om de directe tegenstanders van AD’69 achter zich te laten.