AAA BOVO-heren verliezen met 4-0 in Doetinchem

AALTEN - Na een winterstop van vier weken mochten de volleybalheren van AAA BOVO weer aantreden voor de tweede helft van het seizoen.

De eerste wedstrijd zou eigenlijk vrijdag voor een week al gespeeld worden, maar deze werd vanwege omstandigheden afgelast. Langhenkel Orion Heren 2 stond afgelopen zaterdag in Doetinchem op het programma. Ondanks de redelijk jonge selectie weet Orion goed te presteren in de regiodivisie. Met op dit moment een derde plek proberen ze aansluiting te krijgen bij de nummers één en twee, die op negen, respectievelijk zeven punten voorsprong staan.

Voor BOVO is de tweede seizoenshelft erg belangrijk. De Aaltense heren begonnen het seizoen met een behoorlijk nieuwe selectie, in de eerste helft was het nog veel wennen aan elkaar. Nu in de tweede helft moeten alle neuzen dezelfde kant op staan en zullen er punten gepakt moeten worden. Dit bleek tegen Orion echter makkelijker gezegd dan gedaan. Na een oefenwedstrijd twee weken geleden tegen hetzelfde team leken er nog kansen te liggen, dus de Aaltense volleyballers stapten vol goede moed het veld in. Coach Prins stuurde de volgende zes het veld in: Van der Bend (Bas), Van der Bend (Nick), Everts, Brockötter, Klein Gunnewiek en Te Kolste.

In de eerste set leken de teams aardig aan elkaar gewaagd, met veel servedruk van beide kanten. Maar Orion wist meer vrije kansen te benutten, waar BOVO deze liet liggen. Dit resulteerde in een voorsprong voor Orion en die wisten ze vast te houden, 25-20. In set 2 kon Orion gelijk uitlopen, omdat BOVO de sterke sprongserve van de Doetinchemmers diagonaal niet onder controle kreeg. Dit zorgde gelijk al voor een gat van tien punten. Nadat BOVO deze serve onder controle had gekregen, begon het zelf scherper te spelen. De voorsprong werd iets verkleind, maar het was al te laat. Orion haalde ook deze set binnen, nu met 25-19.

De derde set verliep aan BOVO-zijde allesbehalve soepel. Veel onnodige fouten, geen servedruk en zo keken ze al gauw tegen een fikse achterstand aan. Brockötter en Wikkerink werden er nog in gebracht voor Van der Bend (B) en Harbers, maar dit mocht niet baten. BOVO verloor de derde set met duidelijke cijfers, 25-12. In set 4 kwam Harbers er in voor Van der Bend (N). De Aaltense heren wisten weer wat secuurder te spelen dan de voorgaande set. Door zelf minder fouten te maken en vooral door het ingezakte spel van Orion kon BOVO lang meekomen. Maar uiteindelijk slopen er weer wat onnodige fouten in het Aaltense spel en pakte Orion ook de laatste set, met 25-23.

Zo wist AAA BOVO geen punten mee naar huis te nemen. Komende zaterdag staat de eerste thuiswedstrijd van de tweede seizoenshelft op het programma. Tegenstander is dan Set-Up’65 uit Ootmarsum.