AAA BOVO Heren 1 verliest geflatteerd

AALTEN-Het heren-vlaggenschip van BOVO ging het nieuwe seizoen in met een aantal vernieuwingen. Ten eerste de naamswijziging: de komende vier seizoenen heet de Aaltense volleybalvereniging AAA BOVO, met dank aan de nieuwe hoofdsponsor Achterhoek Antennebouw Aalten. Ten tweede de personele wijzigingen: naast de eind vorig seizoen al aangestelde trainer-coach Bert Jan Prins uit Neede is er een nieuwe assistent-trainer, Kaspar Hogenelst. Deze BOVO-man in hart en nieren gaat helpen het potentiële niveau verder te ontwikkelen. Ook hebben enkele spelers uit eigen gelederen promotie gemaakt naar het eerste team, te weten midman Sander Betting, passer-loper Guido Krieger en libero Erwin Arentsen.

Het nieuwe seizoen begon op woensdagavond 22 september voor AAA BOVO met een 3-1 nederlaag tegen de rivaal uit Diepenheim, Time Out'75. Het gehavende BOVO was nog niet klaar voor de competitie en kon niet laten zien waartoe het in staat is. Afgelopen zaterdag speelde BOVO de tweede wedstrijd, wederom uit, tegen Webton Hengelo (Ov), de nummer twee van vorig seizoen die ervoor had gekozen om niet te promoveren. AAA BOVO ging fit en volledig in nieuwe outfit de strijd aan. Het werd een aantrekkelijke wedstrijd met een goed niveau. De uitslag, een 4-0 nederlaag, was echter geflatteerd.

Coach Bert Jan Prins stuurde de volgende basis het veld in: Jeroen Brockötter, Bas Mengerink, Sander Betting, Erwin Arentsen, Roel Westerveld, Maarten Karssen en Nick van der Bend. De eerste set werd met drie punten verschil verloren, 25-22. De basis van de eerste set mocht ook aantreden in de tweede set. Dit maal kwam het team uit Aalten nog dichter bij, 25-23. De wisselspelers Simon Everts, Guido Krieger en Ivo Klein Bluemink konden het tij helaas niet keren. De derde en vierde set gingen verloren met 25-21 en 25-23. Webton Hengelo scoorde dus in deze wedstrijd 11 punten meer, een kleine marge die liefst vijf wedstrijdpunten verschil oplevert (5 om 0).

Wanneer er de komende wedstrijden slimmer en constanter wordt gespeeld, dan komen de punten en overwinningen vanzelf. Komende zaterdag speelt AAA BOVO tegen koploper Longa'59, thuis om 17.30 uur in de Stationshal. Het belooft een aantrekkelijk duel te worden