AAA BOVO Heren 1 start competitie winnend

AALTEN - Na een goede voorbereiding met een bekerwedstrijd en verschillende toernooien begon voor de heren van AAA BOVO afgelopen zaterdag de volleybalcompetitie in de regiodivisie. De tegenstander in de uitwedstrijd was Yarden Havoc Heren 1 in Haakbergen. BOVO begon de eerste set met Westerveld, Brockötter, Evers, Betting, Klein Gunnewiek en de broertjes Van der Bend erg rommelig.

De taken die coach Bertjan Prins had meegegeven, werden niet altijd even goed uitgevoerd. Bij de tegenstander liep het echter ook nog niet erg goed, waardoor een groot deel van deze set gelijk op ging. Waarschijnlijk had iedereen nog last van wat spanning voor de eerste competitiewedstrijd. De Aaltense heren maakten boven de twintig minder fouten dan de tegenstander, waardoor de eerste set in hun voordeel werd beslist met 21-25.

De tweede set begon BOVO met dezelfde opstelling. Het werd een kopie van de eerste set, met precies dezelfde uitslag, 21-25. In de derde set kwam Maarten Karssen voor Nick van der Bend in het veld. BOVO was echter bij de les en keek al gauw tegen een achterstand aan. Maar door wilskracht kwamen er mooie aanvallen en blokkeringen waardoor BOVO weer op gelijke hoogte kwam. Dat kon het net niet doortrekken voor setwinst en Yarden Havoc won de set dan ook met 30-28.

In de vierde set kwam Guido Krieger voor Roel Westerveld in het veld. Het was belangrijk om na dit setverlies de koppen niet te laten hangen, maar de wedstrijd af te maken. Hoewel BOVO ook nu weer tegen een achterstand aankeek, wist het dat nu wel weer recht te trekken. BOVO liep gelijk op richting het einde van de set. De tegenstander wist op setpunt te komen, maar Karssen kon setverlies voor BOVO met een goede serveserie voorkomen. Met daarbij een paar goede aanvallen resulteerde dit uiteindelijk in setwinst voor BOVO, 24-26. Zo wonnen de Aaltense lange mannen de wedstrijd met 1-3 en waren de eerste vier punten van het seizoen binnen.

Volgende week hoopt AAA BOVO dit puntenaantal in ieder geval te verdubbelen. Dan moet Heren 1 om 17.30 uur thuis in de Stationshal aantreden tegen Krekkers Heren 1 uit Mariaparochie.