AAA BOVO Heren 1 boekt belangrijke zege op Harembee

AALTEN - Afgelopen zaterdag speelde Heren 1 van volleybalvereniging AAA BOVO een belangrijke uitwedstrijd tegen Harembee. Maar eerst bezochten de Aaltense heren hoofdsponsor AAA (Achterhoek Antennebouw Aalten), waar het team nader kennis kon maken met onder meer installatie, integratie en onderhoud van draadloze netwerken. Na een gezamenlijke lunch vertrok Heren 1 richting Enschede, waar BOVO warm werd onthaald met tromgeroffel en gezang.

Een overwinning zou resulteren in aansluiting met het linkerriijtje. In de voorbereiding op deze wedstrijd was er veel aandacht voor het side-out spelletje. Gelet op de positie op de ranglijst diende BOVO het veld te verlaten met een overwinning. Coach Bertjan Prins begon de eerste set met Westerveld, Nick van der Bend, Betting, Everts, Brockötter en Klein Gunnewiek.

De BOVO-heren begonnen met veel zelfvertrouwen en plezier aan de wedstrijd. Het eerste deel van de set waren de partijen gelijkwaardig, BOVO kon uiteindelijk de eerste set met 21-25 winnen door goed verdedigend werk van libero Bas van der Bend en blokkerende acties van Betting en Westerveld. In de tweede set ging BOVO stroef van start en keek het al snel tegen een te grote achterstand aan. Wissels van Brockötter en Westerveld voor Krieger en Icking om aan het net met drie aanvallers te kunnen opereren, mochten niet baten, 25-20.

Prins startte de derde set met dezelfde spelers als de eerste set en deze set werd dan ook een kopie van de openingsset. Goed serveerwerk van Everts en snel spel van Brockötter zorgden voor setwinst van BOVO, 19-25. In de vierde set was het verzet van Harembee gebroken. BOVO toonde zijn kwaliteiten, met Klein Gunnewiek en Nick van der Bend in een hoofdrol. Dat resulteerde in 17-25 setwinst en een 1-3 overwinning voor de Aaltense lange mannen. Na de winsterstop speelt AAA BOVO op zaterdag 14 januari 2012 zijn volgende wedstrijd, thuis om 17.30 uur tegen Time Out’75