AAA BOVO-dames moeizaam langs Focus

AALTEN - Voor het eerste damesteam van AAA BOVO was het een zware week, meteen na een kleine winterstop stonden er twee volleybalwedstrijden op het programma.

Woensdag werd een knappe bekeroverwinning geboekt, maar afgelopen zaterdag verliep de competitiewedstrijd thuis in de Aaltense Stationshal tegen Focus Dames 1 nogal moeizaam. BOVO speelde traag en met weinig creativiteit, toch zorgden individuele acties en het niveau van de tegenstander ervoor dat ze de achtste overwinning van dit seizoen behaalden.

De eerste set speelden de BOVO-dames erg goed, met veel service- en aanvalsdruk walsten ze over Focus heen en pakten ze met 25-11 vrij eenvoudig de set. Dit ging misschien wel wat te gemakkelijk, de concentratie verslapte en in de tweede set konden de dames het niveau en spelritme niet vasthouden. Er werd geklungeld in de passing en ook aanvallend werden er te veel fouten gemaakt. Focus greep haar kans en trok de set met 18-25 naar zich toe.

De derde set leek BOVO wakker geschud en werd het spel weer wat beter. Er werd harder gewerkt, Focus stond weer onder druk en BOVO maakte het aanvallend af. Desondanks kwam Focus aan het einde van de set nog akelig dichtbij, BOVO begon weer fouten te maken, maar pakte wel de set met 25-22.

De vierde set was een kopie van de tweede, BOVO gaf Focus simpelweg te veel ruimte om te spelen en liep achter de feiten aan. De passing en de aanval waren slordig en serverend werd ook niet de gebruikelijke druk gezet. De Aaltense dames raakten gefrustreerd omdat ze niet in staat waren hun eigen spelritme te vinden; in plaats daarvan gingen ze mee met het niveau van de tegenstander. Time-outs en wijze woorden van coach Norbert Olbing konden daar niets aan veranderen, de vierde set ging weer met 18-25 naar Focus. In de laatste set was BOVO moe en gefrustreerd, maar toch wist het een kleine voorsprong te pakken. Op hun tandvlees vochten de dames voor de laatste paar punten en de winst. Maar weer was het niet genoeg om Focus onder de duim te houden, het scorebord liet een gelijke stand zien. Op 14-14 maakte BOVO met twee aces echter korte metten met Focus en won het de set met 16-14 en de wedstrijd met 3-2.

Voor de Aaltense dames dus twee keer 3-2 winst deze week; de laatste verdient niet de schoonheidsprijs, maar telt wel. AAA BOVO staat nu na de eerste competitiehelft op de derde plek – het gat naar boven is nog lang niet gedicht en ook de achtervolgers zijn nog niet afgeschud, maar acht overwinningen is wel iets om trots op te zijn. Komende zaterdag wordt de eerste wedstrijd van de tweede helft gespeeld; nieuwe ronde, nieuwe kansen. Tegenstander is Longa’59 Dames 4, de wedstrijd wordt gespeeld om 16.15 uur in de Hamalandhal in Lichtenvoorde