AAA BOVO Dames 1 zet stijgende lijn voort

aalten - Afgelopen zaterdag 02-04-2011 won AAA BOVO Dames 1 wederom met 3-1, deze keer van Vollverijs uit Terborg. Hiermee werd de stijgende lijn van de afgelopen weken doorgezet en de zevende plaats in de competitie verstevigd.

Het was een spannende wedstrijd, waarbij Vollverijs als altijd hard werkte en BOVO geen moment rust gunde, maar BOVO speelde erg goed. Vanaf de servicelijn werd veel druk gezet, waardoor Vollverijs nauwelijks aan aanvallen toekwam; hun mid-as werd daarmee uitgeschakeld en aan de buitenkant stond het sterke Aaltense blok ze al op te wachten. Gelegenheidslibero Christine hield het veld kundig schoon, waardoor spelverdeler Marjolein de luxe positie had om steeds te kunnen kiezen welke aanvaller ze in stelling wilde brengen.

Dit harde werk resulteerde in zowel de eerste als de tweede set in een 25-19 winst voor BOVO. In de derde set voerde Vollverijs de druk iets op, de passing aan BOVO-zijde liep niet meer zoals het moest en er slopen eigen fouten in het spel. BOVO herstelde zich nog, maar iets te laat. De set ging met 19-25 naar Vollverijs. In de vierde set stelde BOVO orde op zaken, de pass lag weer goed en met slim spel en een sterke service legde BOVO de druk weer bij Vollverijs neer. Het team uit Terborg kwam niet meer terug in het spel en BOVO won ook deze set, 25-20.

Al met al een mooie wedstrijd, met een 3-1 overwinning, waarbij AAA BOVO Dames 1 buitengewoon tevreden mag zijn met zowel de behaalde punten als het spel. Voor komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Dynamo-Neede op het programma; om 18.00 uur zal BOVO daar proberen het spel van afgelopen zaterdag op te pakken.