AAA BOVO Dames 1 wint thriller

AALTEN - Vijf sets hadden de Aaltense dames afgelopen zaterdag nodig om Tornado Geesteren Dames 2 te verslaan. Gezien de stand in de derde divisie A was dit een geweldige prestatie van de Aaltense volleybaldames. BOVO stond namelijk helemaal onderaan op de twaalfde plek, daar waar tot afgelopen zaterdag Tornado de vierde plaats bezet hield. Vooraf had dan ook niemand kunnen vermoeden dat dit treffen zo’n fantastische strijd zou worden.

De eerste set begon BOVO veel te afwachtend, met erg veel eigen (service)fouten en weinig aanvalsdruk. Tornado maakte keurig haar vierde plaats waar en pakte deze set met 13-25. BOVO speelde echter onder haar niveau en wist dat ze meer druk moest zetten om de Tornado tot stilstand te kunnen brengen. In de tweede set kwam de BOVO-diesel op gang; serverend werd veel meer druk gezet en mede daardoor troffen de aanvalsters uit Geesteren meermaals het sterke BOVO-blok. De set ging dan ook terecht met 25-21 naar BOVO.

In de derde set waren de rollen weer omgedraaid en Tornado trok met 20-25 deze set naar zich toe. BOVO voelde echter dat er meer in zat en wist dat de vierde set de laatste kans was om dit te bewijzen. De Aaltense dames deden er nog een schepje bovenop en verrasten Tornado met heel veel service- en aanvalsdruk; powervolleybal werd afgewisseld met slimme balletjes en BOVO won deze set dan ook met 25-18.

De vijfde set zou beslissend worden en aangezien deze set normaliter al bij vijftien punten eindigt, was het voor BOVO zaak om sterk te beginnen. BOVO scoorde dan ook meteen het eerste punt, maar daarna ging het even mis. Tornado stond goed te volleyballen, daar waar BOVO een aantal onnodige fouten maakte en zo al snel tegen een achterstand aankeek. Op 8-12 gaf BOVO nog één keer flink gas en knokte zich terug in de set. Door een servicefout kreeg Tornado toch als eerste de kans om de wedstrijd te beslissen. Maar ook Tornado serveerde fout en zo werd het weer gelijk. Goede acties werden aan beide kanten afgewisseld met onnodige fouten en de ontknoping van deze vijfde set was dan ook gruwelijk spannend. Het publiek had wel zin in een stunt en stond schreeuwend en klappend op de banken om BOVO naar de overwinning te helpen. En dat hielp, want uiteindelijk werd de vechtlust van de Aaltense dames beloond; met maar liefst 23-21(!) op het scorebord voor deze vijfde set won BOVO de wedstrijd.

Een geweldige prestatie van BOVO, maar ook Tornado kon met opgeheven hoofd het veld verlaten, want het was een prachtige wedstrijd van beide ploegen. BOVO heeft hiermee het gat met concurrent Longa weer gedicht en mentaal was dit natuurlijk een geweldige opsteker. Naast dit competitiesucces had BOVO zich de week ervoor weten te plaatsen voor de volgende ronde van de bekercompetitie. Op woensdagavond 21 november werd er in Wehl ook een flinke strijd geleverd, mede omdat BOVO door blessures en ziekte eigenlijk maar zes fitte speelsters had. Desondanks speelden ze een goede pot, Halley acteerde echter ook niet onverdienstelijk en zo was ook hier een vijfde set nodig om de wedstrijd te beslissen. BOVO wist deze netjes binnen te slepen en doet dus nog steeds mee in de strijd om de beker. De volgende tegenstander is Smash ’68-SCM Dames 1 uit ’s-Heerenberg. Omdat Smash uitkomt in de eerste klasse (en dus lager speelt dan BOVO) zal deze wedstrijd worden gespeeld in ’s-Heerenberg; wanneer en hoe laat is echter nog niet bekend. Nader bericht volgt.

De eerstvolgende competitiewedstrijd van BOVO Dames 1 is komende zaterdag, om 15.30 uur in sporthal De Kei in Warnsveld. Tegenstander is dan WSV Dames 1, de huidige nummer vier in de poule.