AAA BOVO Dames 1 verstevigt koppositie

AALTEN - Het eerste damesteam van volleybalvereniging AAA BOVO heeft afgelopen week goede zaken gedaan. Terwijl concurrent Kerkemeijer Gemini in Lichtenvoorde een 3-1 nederlaag moest incasseren, won BOVO in eigen huis met 4-0 van rodelantaarndrager Focus Dames 2. Nadat het enkele weken gelijk op liep in de strijd om het kampioenschap, gaat BOVO nu weer alleen aan de leiding.

Met vier punten voorsprong op de nummer twee in deze fase van competitie lijkt het kampioenschap binnen handbereik, maar niets is minder waar; het blijft immers damesvolleybal. In de komende weken wachten nog enkele lastige tegenstanders en de ontknoping belooft spannend te worden. Mede doordat in de onderste regionen van de ranglijst de verschillen ook erg klein zijn, is geen enkele ploeg zijn plek nog zeker en zal er in de laatste wedstrijden vurig worden gestreden om de nodige punten binnen te halen. Dit betekent voor BOVO dat het geen enkele wedstrijd op de lauweren kan rusten.

Dit gold ook absoluut voor de thuiswedstrijd van afgelopen zaterdag. Focus Dames 2 staat weliswaar laatste, maar pakt toch bijna iedere wedstrijd op pure wilskracht wel een punt. De eerste set was BOVO echter heer en meester. Door extreem veel servicedruk kreeg Focus letterlijk geen enkele kans. De set ging dan ook overtuigend met 25-6 naar BOVO. Ook de tweede set bleef BOVO veel druk zetten. De hoge foutenlast aan de zijde van Focus zorgde ervoor dat ze wederom geen grip kreeg op het spel en weer ging de set naar BOVO, met 25-14 ditmaal.

Maar in de derde set verslapte de greep van BOVO enigszins en de vechtlust aan de zijde van Focus zorgde ervoor dat het verschil tussen beide ploegen kleiner werd. Toch wist BOVO het hoofd koel te houden en ook deze set, met 25-18, in haar voordeel te beslissen. De winst was binnen, maar BOVO wilde haar voorsprong koste wat kost uitbouwen. Het was dan ook zaak om geconcentreerd en gedisciplineerd te blijven spelen, want ondanks de 3-0 achterstand bleef Focus vechten. Ook de vierde set was wat minder overtuigend, maar BOVO pakte keurig de leiding en droeg deze de set uit. Met 25-18 werd Focus ondanks de geleverde strijd nooit echt gevaarlijk.

Komende week staat er voor AAA BOVO geen competitiewedstrijd op het programma; de eerstvolgende wedstrijd zal worden gespeeld op zaterdag 8 maart om 16.30 uur in Wehl. Tegenstander Halley ontvangt BOVO daar in de Koningin Beatrixhal. Daarnaast heeft BOVO de kwartfinale van de bekercompetitie weten te bereiken. Op maandagavond 10 maart reist de ploeg af naar Hengevelde. In sporthal De Marke zal daar om 20.30 uur worden gespeeld tegen Cupido/Dynamiek. Dit eerste-klasseteam schakelde al eerder twee promotieklasseteams uit en BOVO is dus gewaarschuwd. Publiek is bij beide wedstrijden natuurlijk van harte welkom!