AAA BOVO Dames 1 verliest titanenstrijd

AALTEN - Na een bewogen eerste seizoenshelft, met een klein dipje voor de kerst, kregen de volleybaldames van AAA BOVO twee weken rust. Kleine pijntjes en blessures verdwenen en het team begon het jaar met frisse moed en vooral veel enthousiasme. Het niveau van de trainingen was veelbelovend en er werd uitgekeken naar de spannende krachtmeting met koploper Dynamo-Neede. Kon BOVO zorgen voor een stunt? Bijzonder was ook de terugkeer van Marjolein Stronks, die na enkele maanden in Namibië te zijn geweest zich weer bij de groep voegde en meteen liet zien dat ze het volleyballen niet verleerd was. Helaas in deze geweldige voorbereiding ook een kleine tegenvaller: midaanvaller Leonie Tijs liep een enkelblessure op, waardoor ze de komende weken uit de running zal zijn.

Gelukkig vond trainer Norbert Olbing in Roos Wisselink, die al eerder liet zien ook op het midden haar mannetje te staan, een waardige vervanger. Verder bracht hij aanvallers Roosmarijn Baten, Mirjam te Brinke, Elsemiek Baten en Joanne Wikkerink in stelling. Christine Seyer verzorgde de spelverdeling en Lenny de Jong werd van Dames 2 geleend om de positie van libero te vervullen.

De eerste set overdonderde BOVO de dames uit Neede met een geweldige service- en aanvalsdruk, het plezier straalde er vanaf. Ook de verdediging stond als een huis, waardoor de set gemakkelijk werd binnengehaald met 25-18. Helaas waren de Aaltense dames niet in staat dit niveau mee te nemen naar de tweede set. Een tikkeltje overmoedig geworden maakten ze veel fouten. Tegen een geroutineerd team als Dynamo kun je je dit niet permitteren, ook de wissels mochten niet baten; de uitploeg profiteerde gelijk en droogde BOVO af met 14-25.

Ook de derde set ging niet geheel van een leien dakje, maar gelukkig stond BOVO weer met beide benen op de grond en vocht voor wat ze waard was. Het spelritme en plezier werden hervonden. Helaas niet genoeg om de set binnen te halen, deze ging verloren met 17-25, maar het zorgde er wel voor dat de dames met veel vertrouwen aan de vierde set begonnen.

Een belangrijk moment, want nu moest het gebeuren; om de wedstrijd te kunnen winnen moest BOVO de set binnen halen. De druk leek groot, maar BOVO liet zien de afgelopen maanden weer veel geleerd te hebben. Met een kleine wijziging in de opstelling begonnen de dames ogenschijnlijk ontspannen en gemotiveerd aan deze set. Er werd hard gewerkt en wederom werden de dames van Dynamo flink onder druk gezet. Ze stribbelden nog wat tegen, maar al snel maakten de Aaltense volleybalsters korte metten met ze. BOVO won de set met 25-16.

In een lege zaal, maar met een goed gevulde tribune voelden de dames zich sterk en begonnen ze ook de vijfde set met veel vertrouwen. Voor de glazen wand in de kantine keken veel mensen vol spanning toe. Kon BOVO deze wedstrijd winnen? De dames geloofden er zelf in en lieten wederom zien wat ze in huis hebben. Het ging lang gelijk op, de temperatuur leek met de minuut te stijgen en het werd een echte titanenstrijd. Maar in de eindfase van de set slopen er door vermoeidheid toch weer die kleine foutjes in, waardoor Dynamo uiteindelijk aan het langste eind trok en de set won met 13-15.

BOVO verloor, maar kreeg een staande ovatie van het publiek en verliet met opgeheven hoofd de hal. Zo belooft deze eerste wedstrijd van het nieuwe jaar veel goeds voor de wedstrijden die nog gaan komen. Deze week zal er weer hard getraind worden, want zaterdag staat alweer de volgende wedstrijd op het programma, de eerste van de ‘tweede seizoenshelft’. De eerste return die gespeeld gaat worden zal die tegen Holyoke zijn, om 16.00 uur in het Overijsselse Enter.