AAA BOVO Dames 1 overklast door V.C.V.

AALTEN - Ondanks de goede voornemens en een goede voorbereiding om dit jaar goed van start te gaan, werd AAA BOVO Dames 1 afgelopen zaterdag compleet weggespeeld door V.C.V. Dames 1.

De volleybalderby tussen beide ploegen was vooraf een mooi affiche voor een spannend duel tussen twee jonge, talentvolle teams. Maar zaterdag bleek in Varsseveld dat V.C.V. toch echt een maatje groter is dan promovendus BOVO.

Hoewel het Aaltense team voor de winterstop versterking in huis haalde, was het niveau onder de maat. De dames zijn nog niet helemaal op elkaar in gespeeld zo bleek en ook de ziekenboeg was helaas nog goed gevuld. Tot overmaat van ramp blesseerde midspeelster Leonie Tijs halverwege de eerste set haar enkel en was hiervoor eigenlijk geen wissel beschikbaar.

Aan de overzijde van het net had V.C.V. het vizier wel op scherp staan en meteen de eerste set werd BOVO serverend al flink onder druk gezet. De passing van BOVO haperde, het blok van V.C.V. stond goed en zo ging de eerste set met 25-16 overtuigend naar V.C.V. De tweede set was BOVO niet in staat om er een schepje bovenop te doen, V.C.V. liep weer uit en zo werd het met 25-16 een kopie van de eerste set.

Dus was de derde set de laatste kans voor BOVO om het tij te keren. Maar BOVO maakte te veel servicefouten om echt druk te kunnen zetten. Door de zwakke blokkering had ook de verdediging het moeilijk, waardoor de aanval voorspelbaar werd voor het sterke V.C.V.-blok. Dit resulteerde in een riante setwinst van 25-12 voor V.C.V. In de vierde en laatste set orde op zaken stellen en nog één punt halen, om niet met lege handen naar huis te gaan, ook dat was BOVO niet gegeven. De koek was op en V.C.V. kreeg met 25-9 deze laatste set bijna cadeau.

De Aaltense dames laten deze wedstrijd snel achter zich, want komende zaterdag wacht alweer een zware tegenstander. In Weerselo zal BOVO worden ontvangen door Wevo’70, de huidige koploper in de derde divisie. Reden genoeg om deze week keihard te werken om zaterdag weer fris en fruitig op het veld te verschijnen. Er zal om 17.00 uur worden gespeeld in sporthal ’t Trefpunt.

Afgelopen maandag wist BOVO zich in ’s-Heerenberg wel te plaatsen voor de volgende bekerronde. Tegenstander Smash’68 SCM gaf echter wel een waarschuwingsschot af door meteen de eerste set te pakken, 25-20. Met een sterke service wist ook zij BOVO onder druk te zetten en zo het spelritme te ontregelen. BOVO herpakte zich echter aan het einde van de set en liet in de tweede set een heel ander spelletje zien; met 9-25 werd Smash van het veld geveegd. De derde set slopen er weer wat foutjes in, maar BOVO hield keurig afstand en pakte ook deze set met 20-25. De vierde set maakte BOVO het met 14-25 keurig af. De volgende tegenstander in het bekertoernooi zal later bekend worden gemaakt.