Header image

SKB enthousiast over BeterDichtbij-polis

WINTERSWIJK - Op maandag 11 november 2013 presenteerden de Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen (SAZ), waarin naast het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk nog 41 algemene ziekenhuizen zijn verenigd, de BeterDichtbij zorgverzekering. Deze polis kenmerkt zich door goede zorg in de buurt, bij ziekenhuizen waar de menselijke maat centraal staat. De SAZ neemt het initiatief voor deze polis, maar gaat niet zelf verzekeren. Dat gaan verzekeraar A.S.R. en zorgverzekeraar DSW doen. De basispremie bedraagt € 93,50. Het Winterswijkse zielkenhuis is enthousiast over de komst van de polis.

De BeterDichtbij polis is er voor iedereen die zorg graag dicht bij huis heeft. Bij de ziekenhuizen die de BeterDichtbij ontwikkeld hebben staat één ding voorop: de menselijke maat oftewel persoonlijke aandacht. De SAZ-ziekenhuizen zijn stevig verankerd in de regio: ze kennen de patiënten, de huisartsen, de apothekers en andere zorgverleners in de regio. Landelijk werkt BeterDichtbij samen met 42 regionale ziekenhuizen. Hierdoor houdt BeterDichtbij zorg letterlijk en figuurlijk dichtbij, toegankelijk, menselijk en betaalbaar.

Henri Janssen, bestuurder van het SKB, is blij met de komst van de BeterDichtbij-polis:” De BeterDichtbij polis is gericht op een goede spreiding van de zorg en daarmee goed voor het bestaansrecht van de kwalitatief goede streekziekenhuizen zoals het SKB. Het is een uitstekend en betaalbaar alternatief naast de grote zorgverzekeraars. Het is voor iedereen dan ook zeker de moeite waard om de bestaande zorgverzekering eens te vergelijken met de nieuwe BeterDichtbij-polis.

De BeterDichtbij polis biedt zorg dichtbij waar het kan en ver weg waar het moet. Zo’n 85% van de ziekenhuiszorg kan worden aangeboden in de SAZ-ziekenhuizen. Voor gespecialiseerde zorg kunnen verzekerden altijd terecht bij topklinische en academische ziekenhuizen. De verzekerde heeft hierin keuzevrijheid. Behalve de menselijke maat biedt de BeterDichtbij polis ook voordeel. Verzekerden betalen bijvoorbeeld voor vijf veel voorkomende behandelingen: liesbreuk, galblaas verwijderen, kijkoperatie knie, heupprothese, staar operatie, geen eigen risico in de SAZ-ziekenhuizen. Verder kunnen verzekerden met hun vragen terecht bij de BeterDichtbij zorgcoach.

Behalve de basisverzekering is er keuze uit vier aanvullende zorgpakketten. De BeterDichtbij polis kan online worden afgesloten en verzekerden kunnen al hun zorgzaken online regelen.Ander nieuws