Header image

Shortlist Schnitzelcreaties bepaald

WINTERSWIJK - Het najaar van 2012 hebben alle gasten van Antoons Schnitzelrestaurant weer de kans gekregen hun eigen schnitzel verzinnen. Hier is veel gebruik van gemaakt, het leverde meer dan 700 suggesties op uit heel Nederland, Duitsland en zelfs Groot-Brittannië. Antoons team heeft alle suggesties doorgenomen en daarvan een shortlist gemaakt van 10 creaties. Uit deze 10 creaties zijn er vervolgens 3 gekozen, welke op 7 december aan een onafhankelijke jury worden gepresenteerd. De jury bepaald dan de winnaar die een plek op de menukaart en een dinerbon voor 10 personen verdiend. De jury staat onder leiding van Chefkok Ronald Huinink en bestaat verder uit Hobbe de Vries en Bert Kots.

De ingezamelde formulieren leverde veel inspirerende creaties op. Deze zijn beoordeeld op maakbaarheid, smaakpallet en mogelijkheden voor de uiteindelijke presentatie op het bord. Daarnaast moest de creaties een aanvulling betekenen op de menukaart. Eén van de creaties die helaas niet op de shortlist kwam, is bedacht door Mick uit Rijswijk, die een crisisschnitzel bedacht, een kleine schnitzel, zonder garnituur tegen een minimaal prijsje. Ook waren er erg leuke suggesties van schnitzel in een hartvorm, de schnitzelspies en de schnizling (schnitzel gebakken als kibbeling).Verder viel op dat er werd er veel geëxperimenteerd met verschillende soorten kaas, sausen en met allerlei vruchten.

Op de shortlist staan 3 zeer fraaie en lekkere schnitzels, welke stuk voor stuk een plek op de kaart verdienen. Echter is een vaste plaats op de menukaart slechts weggelegd voor de winnaar. De overige schnitzels zullen de komende tijd een plek krijgen als de Schnitzel van de Maand. De 3 genomineerde schnitzels zijn: de Schnitzel Calzone (een dubbelgebouwen schnitzel met ham, kaas, uien, champignons en paprika), de Schnitzelstrudel (een schnitzel met appeltjes, rozijntjes en een lichte kaneel-vanillesaus. Dit alles gevouwen als een Strudel, gegarneerd met een bolletje huzarensalade) en de Guldeschnitzel (met spinazie, knoflook, ui, zalm en crème fraîche)

Op 7 december zal ’s avonds een jury de uiteindelijke winnaar bepalen. De 3 genomineerde schnitzels worden door Antoons koks gemaakt. De jury zal dan de winnende schnitzel kiezen. De 3 genomineerden worden persoonlijk uitgenodigd voor deze avond en krijgen ook de gelegenheid de gemaakte schnitzel te proeven. De winnende creatie zal een blijvende plek op de menukaart krijgen en de bedenker krijgt een dinerbon voor 10 personen aangeboden. De andere beide genomineerde ontvangen een bon voor respectievelijk 4 en 2 personen.

Deze wedstrijd wordt georganiseerd als een vervolg op de succesvolle juryavonden van 2009. De winnaar van destijds, de Schnitzel Alpe d’Huez met Camembert en Cranberrysaus, staat nog steeds op de kaart en is één van de meest populaire schnitzels. Ook de winnaar van 2011 de “Wooldse Schnitzel” is nog altijd een zeer populaire schnitzel. Vanwege de vele positieve en bruikbare reacties van destijds wordt deze wedstrijd jaarlijks herhaald.



Ander nieuws