Header image

Nieuwe exposities in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix

WINTERSWIJK - Elke twee maanden wisselen de exposities in de gangen van het Achterhoekse ziekenhuis. Nog tot eind december zijn in de centrale gang de werken van Linda ten Dam uit Winterswijk te zien.

Onder de naam Colorfull Art maakt ze, naast werk in opdracht, veelal abstract werk. Ze gebruikt veel uiteenlopende technieken, waardoor fascinerende structuren ontstaan. Dit geeft diepte en spanning aan haar kunstwerken. De kleuren zijn zeer divers, van aarde en grijstinten tot heel kleurrijk. De collectie bestaat uit diverse formaten. Van heel groot tot heel klein. Het leuke aan haar werk is, dat je zelf je kunstwerk kunt samenstellen. De schilderijen die onder de noemer Mix and Match Art vallen, zijn met elkaar te combineren tot één kunstwerk. Naast het maken van kunst, geeft ze ook persoonlijke begeleiding en kunstzinnige workshops en cursussen. Kijk voor meer informatie op www.colorfullart.nl.

In de poligangen 1, 2 en 3 hangen werken van Joop Huisman uit Ruurlo. Huisman schilderde aanvankelijk autodidactisch oude meesters na om technieken te leren. Daarna heeft hij diverse cursussen gevolgd en les genomen bij de professionele schilder Gabriel Martinez in Enschede en de professionele natuurschilder Nico Bulder uit Elspeet.

Hij heeft een brede belangstelling wat zijn onderwerpen betreft: dieren, landschappen, portret en stilleven. Emoties bepalen vaak de richting en onderwerpen van de schilderingen. Dit kan zijn dat hij getroffen wordt door het licht in morgen- en avondluchten, de kleuren van de herfst, dieren in het landschap, mensen en ook voorwerpen die een plek krijgen in een stilleven. Sinds 2006 schildert hij vaak onderwerpen die te maken hebben met Afrika. De reden is dat hij tijdens een reis naar Afrika onder de indruk kwam van de natuur, de dieren en de mensen. Tevens kwam hij in aanraking met het project Karibu (zie www.stichtingkaribu.nl ) waarin hulp wordt gegeven aan de allerarmsten in Rwanda. Hij is zo onder de indruk van het goede werk dat in dit project gedaan wordt, dat hij besloten heeft dat de opbrengst van zijn schilderijen, na aftrek van de materiaalkosten, volledig naar dit project gaan.

De Fotogroep Lichtpunt uit Aalten exposeert in poligang 5. De expositie omvat een grote verscheidenheid aan fotografie: afbeeldingen van mensen, natuur en architectuur. En natuurlijk ontbreekt ook de moderne gemanipuleerde fotografie niet. In poligang 8 tenslotte hangt de foto-expositie ‘Gezichten van Kirgizië’ van Ruud Spaargaren uit Vragender. Spaargaren wordt telkens weer geraakt door het pure en authentieke van gewone mensen “in de straat”. Iets van hun uitstraling probeert hij op de foto´s vast te leggen en probeert daarmee deze mensen hun verhaal te laten vertellen. nomadenvolk, men leeft grotendeels van wat, koeien, gebouwen en Azië. Naast schilderen ontwerpt Grietje ook tassen en sieraden van afvalmateriaal.

In de vitrines exposeren Karin Veldkamp met sieraden, Grietje Carleer-Mulder met sieraden en tassen en Ada Fongers met keramiek.Ander nieuws