Header image

Kerstsfeer proeven met Excelsior

WINTERSWIJK - De donkere dagen voor kerst zijn niet zo donker als ze lijken, wanneer u het matineeconcert van muziekvereniging Excelsior bezoekt op 15 december a.s. Na een prachtige reeks van PASSIE-concerten komt het harmonieorkest nu met ‘A Taste of Christmas’. Een heerlijke middag met muziek die perfect past bij de winterdagen in de aanloop naar Kerst.

Geïnspireerd op de ‘Holiday Concerts’ uit Chicago waarmee de Amerikanen de kerstdagen inluiden, brengt Excelsior een gevarieerd en sfeervol programma op de planken van theater ‘de Storm’. Natuurlijk hoort daar het kerstsprookje ‘De Notenkraker’ bij en wat te denken van muziek uit de musical ‘Elisabeth’ over Keizerin Sisi? Met een door Johan Strauss geschreven medley van bekende melodieën wordt alvast uitgekeken naar de knallende kurken en het sprankelende vuurwerk met Nieuwjaar.

In zo’n mooie ambiance is een fantastische solist natuurlijk onmisbaar. Excelsior heeft dit gevonden in de persoon van Marlies Claasen. Marlies is bekend als presentatrice van TV Gelderland, maar daarnaast ook als zeer getalenteerde zangeres. Het orkest begeleidt Marlies met prachtige, intieme nummers van Barbra Streisand en heerlijk swingende jazzmuziek.

De gehele middag staat onder de muzikale leiding van dirigent Joop Boerstoel. Boerstoel, afkomstig uit Vorden, is als projectdirigent aangetrokken vanwege zijn uitgebreide ervaring met show- en theaterconcerten. Naast Excelsior dirigeert hij nog drie eerste divisie orkesten: harmonieorkest Prinses Irene Huizen, Symfonisch Blaasorkest Gaanderen en de Philharmonie Gelre uit Arnhem.

Behalve met een aantrekkelijke concertprogrammering pakt Excelsior ook uit als het gaat om decor en licht, waardoor het ook visueel een aantrekkelijke geheel vormt. In de sfeervolle ambiance van theater ‘de Storm’ brengt Excelsior een gevarieerd matineeconcert. Hiermee bereiden ze u optimaal voor op de naderende Kerstdagen.

Het concert vindt plaats op zondag 15 december om 14.00 uur in theater ‘de Storm’ in Winterswijk. Een kaartje kost €12,50 en is verkrijgbaar aan de kassa van het theater of telefonisch van dinsdag t/m vrijdag tussen 10:00 en 14:00 uur of via de website www.theaterdestorm.nl. Daarnaast kunt u de kaarten ook kopen bij Oonk Rijwiel- en Babyspeciaalzaak (Misterstraat 47) of Han Kolkman Fotografie (Ratumsestraat 38).Ander nieuws