Header image

Informatiebijeenkomst voor patiënten met slaapapneu

WINTERSWIJK - Het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk organiseert op donderdag 28 november van 16.30 tot 17.30 uur een informatiebijeenkomst voor patiënten met slaapapneu. Slaapapneu, ook wel OSAS (Obstructief Slaap Apneu Syndroom) genoemd, is een slaapstoornis die bij sommige snurkers voorkomt.

Snurken is een veelvoorkomend probleem. Het lijkt onschuldig, maar kan vervelende gevolgen hebben voor zowel de snurker als zijn of haar partner. Wanneer bijvoorbeeld tijdens de slaap de ademhaling wordt geblokkeerd kan dit leiden tot chronisch slaapgebrek en andere lichamelijke en geestelijke klachten. Tijdens de bijeenkomst legt de OSAS-verpleegkundige u uit wat OSAS is en wat de verschillende behandelmogelijkheden zijn. Daarna is voldoende gelegenheid om vragen te stellen en met lotgenoten te praten. Ook partners zijn van harte welkom bij de bijeenkomst.

Wilt u deze bijeenkomst bijwonen, dan kunt u zich hiervoor aanmelden tot en met woensdag 27 november via de mail osas@skbwinterswijk.nl of via de polikliniek Longgeneeskunde tel. 0543 54 45 10. De bijeenkomst is op donderdag 28 november van 16.30 tot 17.30 uur in vergaderzaal 1a in het SKB.Ander nieuws