Header image

FC Winterswijk bezorgt RKZVC dure eerste nederlaag in 2018

WINTERSWIJK - RKZVC is zaterdagavond verrassend onderuit gegaan bij FC Winterswijk (2-1). Lenn Redeker maakte tien minuten voor tijd de winnende treffer voor de thuisploeg.

Tijdens de hele wedstrijd lag het tempo hoog en was het spel vaak slordig. Vooral in de eerste helft golfde het spel op en neer. Na een kwartier is het toch raak voor RKZVC. Jouke Knippenborg komt vrij voor de keeper en schiet overtuigend de 0-1 binnen. FC Winterswijk dringt in het laatste kwartier voor rust nog wel aan, maar weet hieruit nog niet te scoren.

Meteen aan het begin van de tweede helft is er een grote kans voor Jens Schutten die de 0-2 op de schoenen had, maar hij verzuimt om met RKZVC afstand te nemen van de Winterswijkers. In de 65ste minuut komt FC Winterswijk terecht op een 1-1. Een hard schot van Job Harmsen (voormalig speler FC Eibergen) valt in één streep binnen. Daarna ontspint zich een spannende slotfase waarin beide ploegen nadrukkelijk op zoek gaan naar de winst.

In de 82ste minuut valt de bal na een scrimmage in het strafschopgebied wat gelukkig voor de voeten van Lenn Redeker. Die bedenkt zich geen moment en schiet de 2-1 achter keeper Jonkman van RKZVC. De gasten uit Zieuwent krijgen daarna nog een aantal goede kansen op de gelijkmaker, maar weten niet te scoren. In de blessuretijd krijgt FC Winterswijk nog een strafschop, maar de inzet van invaller Nalovic wordt prima gestopt door keeper Jonkman.

"Dit had niemand van tevoren gedacht"
Matchwinner Lenn Redeker was na afloop dolbij met deze overwinning. " Dit geeft ons een fantastisch gevoel. Van tevoren had niemand dit verwacht." De winnende treffer beschrijft Redeker als een echte spitsactie. "Van tevoren verwacht ik al dat de bal daar komt. Ik hoopte al dat keeper hem net verkeerd raakte. In dit geval kreeg Joost Mulder de bal per ongeluk op zijn rug. Hij krijgt daarmee een assist op zijn naam."

"Dit voelt als een opluchting"
Assistent-trainer Martijn Meerdink van FC Winterswijk is door het dolle heen na afloop van de wedstrijd. "Wat een opluchting. Je weet dat Zieuwent een goede ploeg heeft, maar het stond verdedigend goed bij ons." De ontlading bij de technische staf van FC Winterswijk na de 2-1 was groot. Meerdink: "Je werkt de hele week met die gasten en je weet dat ze het kunnen. Soms worden op details wedstrijden beslist in de eerste klasse.

"We hebben het er zelf bij laten zitten"
Trainer Laurens Knippenborg wees na afloop van de wedstrijd vooral met de vinger naar zijn eigen ploeg. "We hebben verzuimt om de wedstrijd op slot te gooien. We krijgen meteen na rust een 100 procent kans met Jens Schutten, die moet gewoon binnen vallen en dan maak je de 0-2." In aanloop naar de derby met Longa'30 lijkt het gat groter te worden. Knippenborg: "Je wilt die wedstrijd graag in met vier punten verschil. Daar hebben we wekenlang al de focus op gelegd. Wij kunnen geen steken laten vallen. Los van de stand is het volgende week een prestigé-slag."

FC Winterswijk lijkt door deze overwinning afstand te hebben genomen van de onderste plekken en kan naar boven gaan kijken. Voor RKZVC is het een dure en zure nederlaag. Bij winst van koploper Longa'30 zondag kan het gat weer zeven punten worden.