Header image

Voorzitter vv Diepenheim op non-actief na incident in Meddo

DIEPENHEIM/MEDDO - De voorzitter van vv Diepenheim is maandagavond voor onbepaalde tijd op non-actief gezet. Zondagmiddag sloeg de voorzitter een 14-jarige jongen in Meddo tijdens een wedstrijd.

Diepenheim laat in een reactie op haar website weten: " We betreuren het ten zeerste dat wij deze beslissing hebben moeten nemen. De huidige voorzitter zet zich al meer dan 25 jaar met ziel en zaligheid in voor onze vereniging. Iedereen is dan ook behoorlijk aangeslagen door datgene wat er is gebeurd. Wij als vereniging kunnen dit gedrag niet goedkeuren, zoiets hoort simpelweg niet op het voetbalveld thuis ".

Het incident is voor vv Diepenheim tevens aanleiding om het thema sportiviteit en respect binnen de vereniging de komende periode hoog op de agenda te zetten.

De wedstrijd in Meddo was gisteren bijna ten einde toen er een akkefietje plaatsvond achter een van de doelen. De voorzitter van vv Diepenheim heeft toen de 14-jarige jongen een klap verkocht. Waar de ruzie over ging, willen de verenigingen niet zeggen. De scheidsrechter stuurde de man meteen van het terrein. Na afloop van de wedstrijd heeft het bestuur van VV Diepenheim zijn excuses aangeboden aan Sportclub Meddo.

Sportclub Meddo reageert bij monde van voorzitter Tom Meeuwis: "Sportclub Meddo is content met het besluit van v.v Diepenheim en daarmee is er voor ons geen aanleiding meer om verdere actie te ondernemen. Er zal geen aangifte gedaan worden. Verder volgen er geen mededelingen" aldus de voorzitter van Sportclub Meddo.



Ander nieuws