Header image

Gratis naar scouting Lochem

LOCHEM -Houd je ervan uitgedaagd te worden, ben je graag buiten en vind je het leuk om samen met leeftijdsgenoten activiteiten te doen? Kom dan eens kijken bij scouting!

 

In de maand september krijg je de kans om kosteloos en vrijblijvend deel te nemen aan de opkomsten (bijeenkomsten). Ontdek wat scouting te bieden heeft, wie ze zijn en wat ze allemaal doen. Scouting Graaf Otto Groep in Lochem biedt kinderen in de leeftijd van 5 tot 17 jaar de kans om eens gratis te gaan kijken bij de scoutingopkomsten. Deze opkomsten vinden plaats bij het clubgebouw aan de Gageldijk.

 

Je hoeft je niet op te geven of aan te melden maar je mag gewoon komen. Je kunt even meekijken bij een groep of meteen de hele opkomst meedoen. Kijk vooraf op de website (graagfottogroep.nl) voor de begin- en eindtijden. 

 

Er valt van alles te beleven bij scouting. Van knutselen en (primitief) koken tot sporen zoeken en kanoën. Voor alle leeftijden worden uitdagende activiteiten georganiseerd. Dus heb jij een vriendje of vriendinnetje op scouting en ben je eigenlijk wel nieuwsgierig geworden? Kom dan eens mee. Nu kost het je niets. 

 

Wat is scouting? 
Scouting staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Denk hierbij aan knutselen en hutten bouwen voor de allerkleinsten tot zelf koken en een lange speurtocht voor de oudere groepen. 


Binnen de scoutinggroep zijn er verschillende speltakken waarin kinderen of jongeren uit één leeftijdsgroep samen activiteiten doen. De leeftijdsgroepen zijn 5-7 jaar, 7-11 jaar, 11-15 jaar, 15-18 jaar en 18-21 jaar.

 

De Graaf Otto Groep 
De Graaf Otto Groep is een gemengde en openbare scoutinggroep met bijna 200 jeugdleden en ruim 40 actieve vrijwilligers. Iedere week vinden er diverse activiteiten plaats vanuit het clubgebouw op de kruising tussen de Gageldijk en het Daniel Willemsenpad. Uniek aan de Graaf Otto groep is de Graaf Otto Band; 1 van de 12 scoutingbands in Nederland. Ook het aanbieden van zowel land- als wateractiviteiten is iets wat weinig scoutinggroepen doen of kunnen. Met een vloot van boten en kano's maar ook een grote hoeveelheid spelmateriaal voor bijvoorbeeld een kabelbaan of kamperen bieden wij mogelijkheid aan de vrijwilligers om een gevarieerd en uitdagend programma samen te stellen toegespitst op de leeftijdsgroep waarin het jeugdlid zich bevindt.

 



Ander nieuws