De Graafschap wint met ruime cijfers van Silvolde.

De Graafschap heeft ook de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding winnend afgesloten. Op sportpark De Munsterman was De Graafschap donderdagavond onder toeziend oog van 1.500 toeschouwers met 1-8 te sterk voor Sportclub Silvolde. Mohamed Hamdaoui en Jordy Thomassen maakten hun eerste doelpunten in het blauw-wit.

Silvolde maakte een lang seizoen door. De hoofdklasser had via de nacompetitie ook nog zicht op promotie, maar werd daarin uitgeschakeld door Goes. Daarna stond ook nog de finale van de Achterhoek Cup op het programma. Dat was te zien in de openingsfase. De spelers van Silvolde oogden fit en scherp. Ze probeerden het spel van De Graafschap te ontregelen en slaagden daarin. Toch kwam de Eredivisionist na elf minuten spelen op voorsprong. Keeper Marco Olthuis legde Anthony van den Hurk neer in het strafschopgebied. De spits schoot de strafschop feilloos binnen. Daryl van Mieghem verdubbelde de score tien minuten later op aangeven van Bart Straalman, die hem alleen voor de doelman zette.

De thuisploeg kwam kort daarna terug tot 1-2 via Evert Römer. De Graafschap probeerde het tempo hoog te houden en dat resulteerde in een aantal mooie aanvallen. Zo viel de 1-3 na een perfecte voorzet van Van Mieghem. Van den Hurk knikte zijn tweede van de avond binnen. Met nog een paar minuten op de klok tot de rust mocht Mohamed Hamdaoui aanleggen voor een vrije trap. De specialist trapte de bal op zijn herkenbare manier in het doel: 1-4. Een fraaie treffer.

Beide teams traden met andere spelers in de tweede helft aan. Hamdaoui was ook de maker van de 1-5 in de 62e minuut. Na een goede dribbel haalde hij doeltreffend uit. De ingevallen Kyvon Leidsman tekende voor de 1-6. Daarna liep de score snel uit. Sven Nieuwpoort kopte raak uit een hoekschop in de 84e minuut. Een minuut later was het slotakkoord voor Jordy Thomassen. Hij soleerde zich door de defensie van Silvolde en zette de eindstand op het bord: 1-8.

Sandor van der Heide was donderdagavond de eindverantwoordelijke door het ontbreken van hoofdtrainer Henk de Jong (wegens privé-redenen). Hij was tevreden over het spel en zag dat de vastigheden erin komen. "De eerste helft zakten zij in. Dan is het moeilijk om daar doorheen te voetballen. We moesten veel via de zijkant voetballen. Bij vlagen deden we dat heel goed. In de tweede helft werden zij het laatste half uur echt vermoeid. Toen gingen we juist wat centraler voetballen. Ik vond het mooi om te zien dat hetgeen waar we op trainen bij vlagen te zien was", sprak de assistent-trainer na afloop.

Bron: De Graafschap.