Header image

De Graafschap strijdt in Almere voor periode en stand

Doetinchem - De Graafschap speelt vrijdagavond niet alleen een belangrijke wedstrijd met het oog op de reguliere stand, maar ook met het oog op de tweede periode. Met nog vier periodewedstrijden voor de boeg staan alleen NEC Nijmegen, Fortuna Sittard, FC Den Bosch en de aanstaande tegenstander Almere City FC er beter voor.

Periode en kunstgras

Trainer Henk de Jong kent als geen ander de belangen van de wedstrijd met Almere. "Leuk! Die doen het ook goed, spelen ook voor de periode. Dus het wordt een mooie match", aldus De Jong na de afsluitende training van donderdag op het prachtige en vernieuwde complex van DZC '68. "We hebben de hele week op kunstgras getraind. Je zag het niveau echt met stappen omhoog gaan. Daar ben ik heel blij mee. Ik heb genoten van de trainingsweek. Hopelijk vertaalt dat zich morgen naar resultaat."

Spelers die terugkeren

Mark Diemers, Andrew Driver, Sjoerd Ars en Youssef El Jebli zijn in ieder geval weer inzetbaar. "We gaan terug naar de opstelling van anderhalve week geleden, toen we tegen FC Den Bosch speelden", vervolgt De Jong. "Vorige week misten we ineens vier jongens. Toen waren de automatismen even weg, daar konden de jongens die erin kwamen niks aan doen. Maar toen hebben we ook gewonnen door hard te werken. Ik was heel blij met mijn jongens vorige week, die hebben tot het bittere eind geknokt."

Het duel in Almere begint vrijdagavond om 20.00 uur.

 

 

 



Ander nieuws