Header image

Bousema verliest Achterhoeks derby

LOCHEM - De driebandenspelers van het Lochemse Bousema hebben zondagmiddag in de Achterhoekse derby captain Ronny Hazewinkel geen verjaardag presentje kunnen geven. Na amper drie uur spelen vertrok tegenstander De Veemarkt met een 2-6 overwinning weer richting Doetinchem.

 

“Met uitzondering van Wesley de Jaeger haalden mijn spelers niet het niveau wat ik van hen mocht verwachten. Jon Schollink kon in het begin nog wel gelijke tred houden met Rene Dericks, maar verloor toch met 33-40 na 47 beurten. Ook Stefan Galla kon geen moment zijn niveau waarmaken en verloor met de regelmaat van de klok met 24-40 in 23 beurten van Murat Can Capak”, aldus een teleurgestelde captain.

“In het tweede deel kregen we nog een beetje hoop op een puntendeling door de overwinning van Wesley de Jaeger op Tolgahan Kiraz, maar op de andere tafel was Murat Naci Coklu geen schim van de speler die vorige week nog de finale in Honkong speelde. Hij stond halverwege al op een 6-23 achterstand tegen zijn landgenoot Tayfun Tasdemir en kwam in het tweede deel, die gekenmerkt door veel fouten aan beide zijden, amper dichterbij”.

 

De Jaeger won zijn partij in 26 beurten met 40-16 en Coklu verloor in twintig beurten met 30-40. De hoogste serie van de dag in Lochem werd gemaakt door Tasdemir, namelijk 13 caramboles in de vierde beurt. 

 



Ander nieuws