Header image

Berkelland Sporttakoverleggen

BERKELLAND- De winterperiode wordt door de Sport Federatie Berkelland(SFB) gebruikt voor de Berkelland Sporttakoverleggen.

De SFB roept deze periode de sportverenigingen per sporttak bij elkaar. Zo worden de volleybal-, voetbal-, tennis-, gymnastiek- en badmintonverenigingen een maal per jaar uitgenodigd om aan te schuiven bij hun collega-verenigingen. Deze avonden worden er alleen zaken besproken die van belang zijn voor deze tak van sport en dat vinden de verenigingen erg prettig. Zo hoeft elke vereniging het wiel niet zelf elke keer opnieuw uit te vinden en blijkt dat per sporttak de verenigingen veel dezelfde problemen ondervinden.

Deze problemen worden onderling en met behulp van de SFB getackeld. Zo bleken meerdere voetbalverenigingen benaderd te zijn voor het plaatsen van een zendmast mobiele telefonie en kunnen de clubs profiteren van elkaars kennis rondom de procedure. Nieuw bij het voetbaloverleg was dat er een regio- en bondsvertegenwoordiger bij het overleg aansloten om zo te horen wat er leeft bij de verenigingen. Het eerst volgende overleg is het gymnastiekoverleg. De sporttakoverleggen zijn een onderdeel van de verenigingsondersteuning die de SFB haar lidverenigingen biedt. Ook lid worden?

Voor meer info over de diensten van de SFB kijk op www.sportfederatieberkelland.nl



Ander nieuws