Header image

AD’69 verliest de eerste wedstrijd in de Achterhoek Cup

ACHTERHOEK - Op donderdagavond d.d. 21 oktober j.l. speelde AD'69 thuis voor de Achterhoek Cup tegen Concordia Wehl. Een wedstrijd die gespeeld werd op veld 3 van AD'69. Concordia speelt in de 2e klasse en is momenteel koploper.. AD'69 speelt twee klassen lager en is eveneens in de 4e klasse koploper.  

 

In deze Achterhoek Cup poule heeft Mariënveld zich terug getrokken en blijven alleen nog maar AD'69, Concordia Wehl en Grol over. AD'69 zag haar wedstrijd  thuis tegen Mariënveld enkele weken geleden dus niet doorgaan en Grol verloor haar wedstrijd in Wehl met 3-0. Of AD'69 vanavond parool kon bieden aan deze sterke tegenstander was maar de vraag. Anderhalf jaar geleden speelde AD'69 in Wehl een voorbereidingswedstrijd op de competitie tegen Concordia en verloor het met 6-1. Maar dat was in de voorbereiding en waren teams nog niet compleet. Ook nu waren echter de teams niet compleet. Concordia W. van trainer Henri Golstein trad met 7 spelers van de basis aan en verder aangevuld met reservespelers en AD’69 had Djayen Baboe, Maik Gerling (werk) Tom te Brinke(geblesseerd) Tim Bennink en Bram Dekkers( zaten wel op de bank) er niet bij. Hiervoor waren Roel Penterman, Reçep Kaya en Bram Koelman aan de selectie toegevoegd en speelden mee. Ook was AD’69 vaste grensrechter Ger Dimmendaal (werk) er niet bij. Erik Meinen nam de honneurs waar.

 

AD’69 speelde met de volgende spelers: doel: Erik Heuvel  achter: Roel Penterman, Bram Koelman, Sven Breukelaar en Rik Pastoors midden: Nick Ebbers, Rob Leber. Michiel Ebbers. Voor: Reçep Kaya, Tom Elferink en   Dylan Bauhuis, reserves: Tim Bennink, Peter te Paske, Niels Jansen en Bram Dekkers.     

 

AD’69 startte goed en na 5 minuten kopte Reçep Kaya uit een voorzet van Dylan Bauhuis de bal tegen de touwen. AD’69 leidde en iedereen stond weer klaar om af te trappen. Maar de grensrechter van Concordia W. bleef zijn vlag omhoog houden en op zijn advies keurde de scheidsrechter de goal alsnog af. Buitenspel. Daar floot de scheidsrechter ook voor af toen Michiel Ebbers een ingooi in de 16 meter liet neerkomen. De grensrechter vlagde en de scheidsrechter floot hiervoor. Dat kon natuurlijk niet!!! Bij een ingooi kun je niet buitenspel staan. Concordia W  liet wel technisch voetbal zien, maar AD’69 stelde hier tegenover een portie wilskracht en voetbalde daarbij behoorlijk. De combinaties lukten bijna allemaal. Hoge ballen waren voor de reservedoelman van Concordia W. niet altijd een zekerheidje. Een diep gespeelde bal van Rob Leber op Reçep Kaya na 20 minuten was net iets te hard gespeeld, anders had Reçep zijn kans gehad. De grensrechter vlagde opnieuw voor buitenspel, maar nu deed de scheidrechter er niets mee. Na 30 minuten kwam Dylan Bauhuis over links vrij en zette de bal hard en laag voor. Reçep Kaya liep in en ook enkele spelers van Concordia W. en de keeper gingen naar de bal, En ineens lag deze in het doel. Waarschijnlijk had één van de spelers van Concordia W. de bal zelf in eigen doel gewerkt. Maar zonder de bijdrage van Reçep was de goal nooit ontstaan. Concordia W. kwam hierna wel opzetten en was enkele keren wel gevaarlijk maar echter doelkansen ontstonden er niet. Vooral over rechts had Sven Breukelaar het lastig met de pijlsnelle rechtsbuiten van Concordia W. AD’69 combineerde in de eerste helft zichzelf enkele keren goed door de linies van Concordia W. maar scoorde eveneens niet meer. Het bleef met de rust 1-0.

 

Na rust kwam Concordia W. op 1-1. Een bal kwam via lat, paal in de 5 meter terecht en daarna viel de bal in het doel. Een frommelgoal was de mening van een ieder. Hierna had Tom Elferink van AD’69  de kans op 2-1, maar de spits deze avond van AD”69 miste. De 1-2 kwam omdat Rik Pastoors uitgleed toen hij een bal wilde aannemen en spelen.  De speler van Concordia W. kon van 15 meter aanleggen en via de benen van doelman Erik Heuvel vloog de bal in het net.(1-2). Sven Breukelaar raakte  geblesseerd, maar het was gelukkig niet ernstig. Peter te Paske, Tim Bennink en  Bram Dekkers vielen hierna 10 minuten voor tijd nog in, maar het bleef bij deze stand. (1-2). AD’69 zal in de laatste wedstrijd uit tegen Grol niet moeten verliezen. Dan gaat het alsnog door naar de volgende ronde.



Ander nieuws