Header image

30e Rolstoel4Daagse door Lochem en Neede

TWENTE/ACHTERHOEK - Van 25 t/m 28 juli vindt alweer de 30e editie van de Twentse Rolstoel4Daagse plaats in Delden. Dit is in Nederland de enige georganiseerde vierdaagse voor handaangedreven rolstoelen en handbikes.

 

De sporters kunnen wederom een fantastische week verwachten met een veilig parcours over 15, 30, 50 of 70 km. Voor de deelnemers die geen genoeg kunnen krijgen van het parcours is er dit jaar een primeur: een route van maar liefst 100 km.

 

Iedere dag zijn er ruim 80 verkeersregelaars op de route en zien bezemwagens erop toe dat alle deelnemers de finishlijn halen. Daarnaast zijn er materiaalwagens beschikbaar die helpen bij pech onderweg en zorgen de overige vrijwilligers voor onder andere huisvesting, massage, catering en amusement.

 

Op maandagavond 24 juli wordt de vierdaagse geopend met het criterium in het centrum van Delden. Om 19.15 uur strijden de sporters in een aankoppelbike om de titel en om 20.00 uur start de halve marathon voor de sporters met een vastframe. Op dinsdag 25 juli is de eerste dag van de vierdaagse zelf, waarbij iedere dag vanaf 10 uur wordt gestart bij Sporthal de Reiger, de Reigerstraat 1 te Delden. Hieronder leest u wanneer de deelnemers welke plaatsen aan doen. Het VVV-kantoor in Delden heeft ook de beschikking over de routes en de rustposten waar de sporters pauzeren.

 

Dinsdag 25 juli 2017: Hengelo, Boekelo, Buurse, Haaksbergen, Beckum

Woensdag 26 juli 2017: Hengevelde, Lochem, Neede, Hengevelde, Ambt Delden

Donderdag 27 juli 2017: Ambt Delden, Goor, Markelo, Rijssen, Enter en Holten (Holterberg)

Vrijdag 28 juli 2017: Hengelo, Deurningen, Rossum, Saasveld, Borne en Ambt Delden

 

Op vrijdag 28 juli, de laatste dag van de vierdaagse, wordt er om 9 uur gestart. Alle sporters nemen op de slotdag deel aan het défilé door het centrum van Delden. Hiervoor vertrekken de deelnemers ’s middags om 15.15 uur bij Café Restaurant ’t Hoogspel, Bornsestraat 1 te Ambt Delden. Deze locatie en de intocht leveren geweldige sfeerbeelden op met vele honderden toeschouwers die de sporters binnenhalen. Hierna worden de felbegeerde medailles uitgedeeld aan de Helden van Delden bij Sporthal de Reiger.

 

Stichting de Wibo’s verzorgt het randprogramma voor de deelnemers, vrijwilligers en geïnteresseerden met als hoogtepunt de barbecue op de donderdagavond met live-muziek van High Five en Fragment. Na het succes van de afgelopen jaren wordt er ook dit jaar op dinsdagavond het rolstoeldarten en R.C. monstertruck georganiseerd en op woensdagavond vindt er een rijtoer door Twickel plaats met paard en koets. Op vrijdagavond is er een afterparty in café de Boemel.

 

In 2013 is de vierdaagse door te hoge temperaturen afgelast, aangezien het onverantwoord was om de sporters de routes op te laten gaan. Mocht er dit jaar weer sprake zijn van te hoge temperaturen dan heeft de organisatie van de vierdaagse een alternatief plan achter de hand, zoals andere start- en finishtijden of het meerdere malen afleggen van een korter parcours. De organisatie zal er alles aan doen om de vierdaagse verantwoord door te laten gaan.

 


23746.jpg

Ander nieuws