Header image

Werkzaamheden N18 Groenlo-Enschede week 36 en 37

OOST-GELRE - Hieronder de werkzaamheden per gemeente:

 

Oost Gelre
Bij de fietstunnel aan de Eschweg worden de vloeren en de wanden van de fietstunnel in beton gestort. Bij de bruggen over de Slinge zijn ze de dekken aan het afbouwen, zodat alles voorbereid is om over een paar weken het asfalt op aan te kunnen brengen. 

 

Berkelland
Voorbereiden van het viaduct over de Redoute bij de Laarberg, zodat eind week 37 de liggers gelegd kunnen worden. Bij het viaduct over de N18 bij de Laarberg, zijn Ze bezig met het aanbrengen van de funderingspalen. Deze werkzaamheden duren nog tot en met eind week 36. In week 36 brengen we ook de funderingspalen aan voor het viaduct bij de Lintveldseweg.

 

In week 37 storten ze het dek en de wanden van de fietstunnel bij de Kerkdijk en starten ze met het aanbrengen van de funderingspalen ter hoogte van de Wesselsdijk. Ook  starten ze in deze week met het heien van voorgefabriceerde palen voor het kunstwerk bij de Needseweg. 

 

De fietstunnel bij de Oude Eibergseweg wordt aan de zuidzijde ontgraven.

 

In de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 september gaan ze asfalt aanbrengen op de nieuwe N18 tussen de Borckinkweg en de Hupselse Dwarsweg. Deze werkzaamheden vinden plaats van 20.00 tot 5.00 uur. Aan- en afvoer van materiaal gaat via de huidige N18 en de bouwinrit bij Groenlo.

 

De Stokkersweg is sinds 28 augustus definitief afgesloten voor het autoverkeer en tijdelijk voor fietsers. Verder zijn ze bezig met het maken van een keerlus op de Stokkersweg. Deze is eind week 36 gereed. Bij de brug over de Berkel zijn alle palen aangebracht en zijn we nu bezig met het betonwerk voor de landhoofden en het tussensteunpunt.

 

 

Haaksbergen 
In week 36 wordt gestart met het aanbrengen van funderingspalen voor het viaduct bij de nieuwe aansluiting bij Neede. Zowel bij de brug over de Buurserbeek als het viaduct bij de Kerkweg en het viaduct bij de Kattendamsweg maken ze de landhoofden en de steunpunten. Ook bij de Goorsestraat zijn ze de landhoofden en de middenpijler aan het maken.

 

Voor de fietstunnel aan de Holthuizerstraat zijn ze de grond aan het ontgraven. 

 

Vanaf week 37 starten ze met het aanbrengen van funderingspalen voor het viaduct bij de Hengelosestraat. Deze palen schroeven ze in de grond, waardoor hinder zoveel mogelijk geminimaliseerd wordt.

 

Bij de Kolenbranderweg zijn de heiwerkzaamheden in volle gang.

 

Bij het spoorviaduct aan de Geukerdijk zijn ze bezig met betonwerkzaamheden voor de landhoofden.

 

Op diverse locaties graven ze de nieuwe N18 uit. Deze zogenoemde cunetten vullen ze met zand, zodat er een stevige fundering ontstaat voor de weg. Na het aanvullen kunnen ze de weg verder opbouwen met puin en asfalt.

 

 

Enschede
In week 36 starten ze met het aanbrengen van damwanden voor de nieuwe faunapassage bij  de Hagmolenbeek. Deze damwanden vormen een bouwkuip, waarin we de faunatunnel maken. Wanneer de ‘bak’ klaar is, worden de damwanden weer verwijderd. Uiteindelijk wordt de nieuwe N18 boven op de faunapassage gebouwd. 

 

Bij de Badweg zijn bijna alle funderingspalen aangebracht. Daarna kunnen ze starten met betonwerkzaamheden.

 

Ter hoogte van de Tesinklandenweg zijn ze nog bezig met het storten van de vloer en de wanden van de fietstunnel.

 

Sinds 28 augustus zijn ze gestart met het aanbrengen van buispalen en damwandplanken (zogenoemde combiwand) voor het viaduct een de Boekelosestraat. In totaal worden 100 buispalen in de grond aangebracht, die elk zo’n 13 meter de grond in worden getrild. 

 

Rondom de Westerval en de A35 vindt veel grondverzet plaats onder andere voor de verbreding van de Westerval en het maken van nieuwe afritten.Ander nieuws