Header image

Uitreiking plaquette tijdens Corso After Party Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - Op zaterdag 1 oktober wordt voor de derde keer de Corso After Party gehouden. Tijdens deze officiële afsluiting van het corsoseizoen wordt de derde sterrentegel uitgereikt aan corsogroep groep Rensing. Zij wonnen met hen creatie ‘Gestreept’ de eerste prijs tijdens het Bloemencorso Lichtenvoorde. Na de Lummels en Hooiland is Rensing de derde groep die vereeuwigd wordt in de corsopromenade in de Rapenburgsestraat.

 

De Corso After Party is een feest voor alle wagenbouwers en andere betrokken helpers en wordt gehouden in een tent op het Marktplein. Herman ter Haar, voorzitter van de Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde: “Het feest begint om 20.00 uur en om 21.00 uur gaan we allemaal naar buiten om een erehaag te vormen voor corsogroep groep Rensing. Zij lopen vanaf de kerk naar de tent. Dat is al twee jaar een heel indrukwekkend moment, vol respect en waardering. Na een kort woordje wordt de plaquette onthuld en overhandigd aan de ontwerper van groep Rensing. Ook wordt een cap uitgereikt aan een vrijwilliger die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor ons corso. 

 

Daarna kan het feest dan echt van start. De muzikale omlijsting is dit jaar in handen van de coverband Pinutz uit Ulft. De Corso After Party is al twee jaar een geweldig feest waarbij steeds meer corsogroepen zich laten zien.”

 

Het wagenbouwfeest wordt mede mogelijk gemaakt door de horecagelegenheden Markant en Markt 5.

 

Vorig jaar werd Hooiland als winnaar binnen gehaald tijdens de Corso After Party, dit jaar is de beurt aan groep Rensing.

 Ander nieuws