Header image

Theaterseizoen De Mattelier Groenlo van start

GROENLO - De Mattelier is een multifunctioneel gebouw mét een theaterfunctie. De Mattelier zal kleinschalig en lokaal theater gaan aanbieden.

 

Donderdag 28 september is voor De Mattelier een bijzondere dag, want dan is de première van het theater. De allereerste voorstelling op het royale podium van De Mattelier is 'Goeie Tukkers zijn geen motherf*ckers", deel 3.
Als het aan André Manuel, Ernest Beuving en Thijs Kemperink ligt, wordt nog dit jaar de Republiek Twente opgericht. Ze hebben de rest van Nederland nu lang genoeg op hun schouders genomen. Omdat absoluut niemand zat te wachten op Deel 2, besloot het illustere trio onmiddellijk door te gaan met Deel 3 (Wir sind wieder da…).

 

Thijs Kemperink is de Benjamin van het trio. Thijs is bij velen al bekend door zijn succesvolle optreden tijdens de sponsoravond van het Internationaal Marveldtoernooi en de s.v. Grol. Hij zorgde voor een zeer humorvolle afsluiting van deze avond. De inwoner van het Twentse Albergen sloot twee jaar geleden een tienjarig contract met De Zwarte Cross. De cabaretier won onder meer De Verborgen Bokaal (publieksprijs). André Manuel staat al vanaf 1985 op het podium en won o.a. in 1989 de Persoonlijkheidsprijs op Cameretten en in 2015 de Poelifinario voor zijn programma "Het geval Apart". Daarnaast speelt hij in de bands en heeft hij wekelijks een goed gelezen column in dagblad Tubantia. Ernest Beuving won samen met Marcellino Bogers in 1993 Cameretten. Twee jaar later sloot Wilfried Finkers zich aan bij het duo, waarna alle grote theaters in ons land werden plat gespeeld. De ticketprijs is 19,50 euro inclusief een consumptie en garderobe; aanvang voorstelling 20.00 uur; zaal open 19.00 uur.

 

Op vrijdag 6 oktober kunt u weer ouderwets gezellig BINGO komen spelen voor het Goede Doel. De 'Hoge Hakken Glitter Bingo' steunt Pink Ribbon.
De entreeprijs is 15 euro en daarvan gaat 10 euro naar Pink Ribbon, ontvangt u een welkomstdrankje, hapjes en de bingokaarten voor 4 ronden bingoplezier. Het programma van de avond wordt compleet gemaakt met live muziek, een cocktailbar, een stand van het goede doel, foto's en meer. Aanvang bingoavond 20.00 uur, zaal open 19.00 uur.

 

Op vrijdag 3 november vindt de première van Kwinkslag plaats oftewel de spiksplinternieuwe voorstelling van 'onze' Grolse humorhelden Joost & Martijn.
Ze hebben al tien jaar ervaring als 'buutreedners' in het Carnaval. Vorig jaar waren ze de grote verrassing in de theatershow 'Riesewijk en Co'. Joost Frank en Martijn Gelinck durven nu op eigen benen te staan. 'Dreuge kieken' is een van de sterkste wapens bij de mannen. Verdriet, domme pech en mislukkingen…?! Ze blijven er stoïcijns onder. Onder leiding van regisseur Ellen Kremers (uit de stal van Joop van den Ende en binnenkort actief in 'Het Verzet Kraakt') werkt het duo uit Groenlo aan een eigen volwassen theatershow. Kwinkslag is bij De Mattelier te zien zijn op vrijdag 3 november, vrijdag 24 november en op vrijdag 1 en zaterdag 2 december.
Ticketprijs 18,50 euro inclusief een consumptie en garderobe, aanvang voorstelling 20.00 uur, zaal open 19.00 uur.

Voor meer informatie over De Mattelier, de voorstellingen en de tickets kunt u terecht op www.demattelier.nl. Of u belt naar 0544-462020.


In diverse functies worden vrijwilligers gevraagd: gastvrouw/gastheer, techniek, schoonmaak, zaalinrichting, flimhuis en catering. Heb je een aantal uren, een dagdeel of meer tijd vrij om je verdienstelijk te maken voor De Mattelier, kom ons helpen! Graag een telefoontje of whatsapp naar 06-42497744 of een mailtje naar info@demattelier.nl. Je krijgt dan een rondleiding van Tonnie Zieverink en hij zal je dan nader informeren over het vrijwilligerswerk in De Mattelier.
Ander nieuws