RKZVC overklast ‘grote broer’ Longa’30

ZIEUWENT - RKZVC heeft zaterdagavond onder zeer grote belangstelling de 'Derby van het Oosten' gewonnen van Longa'30. De ploeg uit Lichtenvoorde werd met name in de tweede helft van de mat gespeeld. RKZVC overklaste Longa'30 en won met 5-0.

Longa'30 begon als beste aan de wedstrijd op sportpark De Greune Weide, maar RKZVC nam na tien minuten het initiatief over. Na een grote kans voor Joey Belterman was het kort daarna Sjors Storkhorst met de 1-0. De wedstrijd zakte daarna in qua niveau en er waren weinig mogelijkheden aan beide kanten.

In de tweede helft werd Longa'30 compleet zoek gespeeld. Na de 2-0 van Storkhorst was de ban gebroken. Storkhorst tekende daarna ook voor de 3-0 en maakte daarmee zijn hattrick. Na een prima uitgespeelde aanval werd het 4-0 door Joey Belterman. De mooiste treffer van Storkhorst moest toen nog komen in de slotfase van de wedstrijd. Met prachtige stiftbal werd keeper Pim te Loeke van Longa'30 gepasseerd. Longa'30 kreeg nog de kans om de eretreffer te maken, maar het schot raakte de paal.

"Dit is ongelofelijk", aldus een gelukkige Sjors Storkhorst. " Dit is toch bizar. Ook fantastisch om voor zo'n groot publiek te spelen. Alles ging er ook gewoon in. Dit moet je met z'n allen vieren. Het wordt een groot feest voor de hele club." Ook trainer Laurens Knippenborg was na afloop euforisch. Knippenborg: " De jongens hebben vandaag optimaal hun kwaliteiten benut. De focus was zo goed en dat is een echt compliment aan mijn ploeg. Dit is een droomwedstrijd en dat is natuurlijk geweldig."

Trainer Erik Zandstra van Longa'30 nam het zijn ploeg kwalijk dat de beleving er niet was. " We gingen niet mee in de duels en er werd niet goed druk gezet. Dat het verschil 5-0 wordt mag natuurlijk nooit in zo'n wedstrijd. Het is een pijnlijk verhaal."