Header image

Online taarten bestellen bij De Lindeboom Harreveld

HARREVELD - Bij zorgboerderij De Lindeboom in Harreveld worden al meer dan twintig jaar verschillende producten gemaakt. Het begon met het houden van een aantal koeien en inmiddels zijn er talloze activiteiten bij gekomen. Ze leveren diverse producten, waarvan de appeltaarten en kippensoep nu verkrijgbaar zijn via de nieuwe webshop in streekproducten, http://www.eetregionaal.nl

De producten zijn niet voor eigen gebruik en worden ook niet alleen in hun eigen winkel verkocht. "Hoe meer appeltaarten wij verkopen, hoe meer we te doen hebben," zegt Maarten Kruip, die al 15 jaar samen met zijn vrouw Jeannette de zorgboerderij beheert. "Daarom ben ik heel blij met dit initiatief, waar verschillende producten uit de streek online kunnen worden besteld. Je creëert meer bekendheid in de streek. Bovendien voelen wij ook een bepaalde verbondenheid met de regio, een aantal leveranciers kennen we persoonlijk en dan hoop je dat zij het ook goed doen. We hopen mensen ook een beetje te prikkelen om eens een kijkje bij ons te komen nemen. Elke dag is weer anders, er is altijd veel actie. Dat maakt het werk ook zo leuk. We willen transparant zijn, omdat wij vinden dat je cliënten niet moet wegstoppen. Je moet juist interactie scheppen en ze laten meedraaien in de maatschappij. We hebben nu ook een bezorgdienst. De cliënten brengen met een bakfiets de bestellingen rond en dat gaat hardstikke goed."
 

Bij De Lindeboom zijn op dit moment dertig cliënten, met zes vaste werknemers en een aantal vrijwilligers. "De Lindeboom is er voor iedereen," vertelt Kruip. "We zijn er voor alle leeftijden. De jongste is net achttien geworden en de oudste is al 82. We zijn er voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking, voor wie een afstand tot de arbeidsmarkt heeft en voor mensen met psychische klachten, zoals een burn-out of depressie. Mensen met niet-aangeboren hersenletsel kunnen ook bij ons terecht. En we zijn er ook voor kinderen van speciaal onderwijs."

In ruim 20 jaar is er veel veranderd. "In 1995 begon de zorgboerderij met zes cliënten. Op de boerderij waren toen alleen nog maar een paar koeien. Inmiddels hebben we ook kippen, konijnen en poezen. Die moeten allemaal verzorgd worden. We hebben een zuivelmakerij, waar we onze eigen kaas, yoghurt en vla maken. Een aantal cliënten houdt zich bezig met het zagen, kloven en inpakken van haardhout. We maken onze eigen appeltaarten, zorgen in de kantine voor koffie en thee en we verbouwen diverse soorten groenten en fruit. Zo kunnen we een breed palet aan activiteiten aanbieden. Dat is ook goed, want zo kunnen we verschillende doelgroepen een plaats bieden. Bovendien heeft iedereen zo zijn voorkeuren, maar we proberen wel iedereen alles te leren. We vinden het ook belangrijk dat het werk echt zinvol is, daarom ben ik zo blij met onze zuivelmakerij, We maken echte ambachtelijke boerenkaas en dat zie je op geen enkele zorgboerderij in Nederland."



Ander nieuws