Header image

Nieuwe expositie in Stadsboerderij Grolle

GROENLO - Gedurende de maanden augustus en september exposeren Loes Zweerink en Truus Betting-Nijland in de Stadsboerderij Grolle met beeldende kunst en schilderijen. De expositie is zeer bijzonder van karakter en laat de veelzijdigheid van beide kunstenaars zien.

 

Loes Zweerink is geboren in Dinxperlo en woonachtig in Varsseveld. Ze maakt beelden van speksteen. Thuis heeft ze ruimte waar ze haar hobby kan uitoefenen. In 2014 is Loes begonnen met beeldhouwen. Ze ontwerpt haar beelden vanuit haar eigen inspiratie. Loes heeft in 2014 en 2015 meegedaan aan de Gelderlander kunstprijs in Doetinchem. Dit jaar exposeert ze haar beelden in de 'Stadsboerderij Grolle' in Groenlo onder de noemer 'Verbeelding'.

 

Truus Betting-Nijland komt uit Varsseveld, maar woont sinds 1982  in Dinxperlo. Ze is begonnen met tekenen in potlood en krijt. Ze heeft verschillende cursussen gevolgd in Nederland en Duitsland. Ook heeft ze meerdere exposities op haar naam staan o.a. in Doetinchem, Dinxperlo, 's Heerenberg, Aalten, de Heurne, Anholt, Borken en Rhede (Dld.) Ze schildert de laatste jaren met olieverf, soms gecombineerd met acryl.  Ze volgt haar gevoel, doorloopt tijdens het schilderen verschillende fases en laat het vaak maar gewoon gebeuren. De titel van haar expositie is “Imagine”.

 

In de maand augustus zijn Loes Zweerink en Truus Betting op de woensdagmiddag aanwezig in de Stadsboerderij Grolle.


De Stadsboerderij Grolle is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.30 uur tot 16.30 uur. De entree is 2,00 euro, maar daarvoor krijgt u een kopje koffie, thee of een glaasje fris. Ook inbegrepen is een rondleiding door dit historische pand. Het adres van de Stadsboerderij Grolle is Notenboomstraat 15 in Groenlo. Zie onze website www.stadsboerderijgrolle.nl en u kunt ons vinden op Facebook.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Henny Garstenveld, beheerder Stadsboerderij Grolle:
Notenboomstraat 15, 7141 AB Groenlo
Telefoon (0544) 46 87 29/06-10 86 16 02
E-mail: info@stadsboerderijgrolle.nlAnder nieuws