LZV Kuypers verliest van TPP Rotterdam

LICHTENVOORDE - LZV Kuypers heeft afgelopen vrijdag tegen TPP Rotterdam met 3-7 verloren. Op basis van het getoonde spel een terechte, doch enigzins geflatteerde uitslag.

Voor aanvang van de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van LZV-supporter van het eerste uur Anton Haanappel. Na enkele mooie woorden door de stadionspeaker werd er een banner opgehangen met een foto van Anton.

LZV moest het vanavond wederom doen zonder de geblesseerde Yasin Erdal. Tom Groenendal keerde wel terug na een blessure en ook Anouar Tighadouani was weer van de partij. Van te voren was bekend dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden. TPP, dat dit seizoen ook gepromoveerd is, draait goed mee in de topdivisie (3e), mede door enkele goede aankopen, waaronder international Jamal El Ghannouti.

Het was dan ook TPP dat voor het eerst op voorsprong kwam. Een aanval van LZV werd tegen de hand van Jamal El Ghannouti gepasst, die hier overigens niet veel aan kon doen. Ook de scheids zag het als aangeschoten hands. In de counter wist Jamal El Ghannouti aanvaller Kenan Koseoglu te bereiken die zijn eerste kans in de 3e minuut van de wedstrijd wist te verzilveren.

Daarna kwam LZV op gelijke hoogte op een niet zo'n verwacht moment. LZV speler Torro Kerkri kreeg geel van de scheids omdat hij op 4 ipv 5 meter stond bij een intrap. In plaatst van eerst even een waarschuwing gaf de scheids een beetje kinderachtig direct geel en moest LZV het een minuut met een man minder doen. TPP speelde de bal snel rond in dit overtal, echter tot een doelpoging kwam het niet. Toen een pass mislukte werd in een razendsnelle counter de 1-1 gescoord door LZV met een man minder. Een lange bal van Dick Hulshorst viel op maat bij Remco van Leeuwen die oog-in-oog met de doelman kalm bleef en de bal door de benen binnen schoof.

In de tiende minuut wist LZV aanvaller Danny Reinders na een strakke inspeelpass goed weg te draaien bij de laatste man van TPP. Deze moest een overtreding maken om Reinders van scoren af te houden. De scheids floot en waar iedereen dan op zijn minst een gele kaart verwacht houdt diezelfde scheidsrechter nu de kaarten op zak. Beetje vreemd. De vrije trap van LZV levert niks op en in de tegenaanval weet TPP wel te scoren. Touzani kapt goed naar binnen en schiet de bal via de voet van LZV verdediger El Jadouni in de verre hoek. Hierna krijgen Dick Hulshorst en Danny Reinders nog kleine mogelijkheden, echter we gaan rusten met een 1-2 achterstand. Na rust is het weer TPP dat het eerst dicht bij een goal is, maar doelman Haanappel weet met 1 van zijn karakteristieke katachtige reddingen het doel schoon te houden. Kort daarna weet LZV op gelijke hoogte te komen. Een slappe breedtepass wordt door Remco van Leeuwen onderschept. Hij passt goed op Anour Tighadouini die de bal goed in de verre hoek schieten. Lang kon LZV niet genieten van deze gelijkmaker. Het eerste schot op goal werd nog goed gekeerd door doelman Haanappel, echter de bal viel in de voeten van Bryan Perreira die de bal simpel in de goal kon schieten.

Kort daarna maakte Ibrahim Marbah de 2-4 uit een snelle counter en prachtige assist van Bryan Pereira. Toch gaf LZV zich nog niet gewonnen. In de 10e minuut van de tweede helft onderschepte Remco van Leeuwen wederom een breedtepass. Hij speelde in op Dick Hulshorst die de bal leep over de inglijdende doelman wipte. Of de verdedigers van TPP of aanvaller Tom Groenendal van LZV dit wippertje nog aanraakten voordat hij over de doellijn was werd niet helemaal duidelijk.

Een paar minuten voor tijd brak LZV dan toch. Een terugspeelbal werd door doelman Haanappel niet goed verwerkt, Fouad Afkir profiteerde en gaf een assist aan Kenan Koseoglu die zijn tweede doelpunt maakte. Het verzet van LZV was nu duidelijk gebroken. Jamal El Ghannouti maakte binnen de minuut ook nog de mooiste goal van de avond door een prachtige lob achter doelman Haanappel te werken. LZV probeerde nog met een vliegende keep alles op alles te spelen. Echter balverlies zorgde ervoor dat Soufiane Touzani vlak voor tijd in een leeg doel de 3-7 eindstand kon binnen schieten.

LZV verliest terecht van een sterker TPP, echter de uitslag komt wat geflatteerd over. TPP consolideert door de overwinning de 3e plek in de Topdivisie en voor LZV wordt het hoog tijd om weer wat punten te gaan pakken om niet te diep in de gevarenzone te geraken. Hier kunnen ze volgende week nog niks aan doen want dan is er een beker ronde. LZV speelt dan thuis tegen TFH uit Helmond. Winnaar van deze wedstrijd plaatst zich voor de laatste 16. De wedstrijd is dus vrijdag 26 november, aanvang 20:45, Hamalandhal Lichtenvoorde