LZV Kuypers H&W verliest van playoff kandidaten

LICHTENVOORDE- LZV Kuypers H&W moest afgelopen week twee maal aantreden in de topdivisie zaalvoetbal. Allereerst werd er afgelopen maandag de inhaalwedstrijd tegen koploper Veerhuys met 5-6 verloren. Afgelopen vrijdag werd tegen de nummer 4 TPP uit Rotterdam wederom met 1 doelpunt verschil verloren. In de topsporthal Rotterdam werd met 4-3 verloren. In beide wedstrijden deed LZV Kuypers H&W goed mee met deze hooggeplaatste teams, echter na beide wedstrijden stond het team van coach Robert Johannis helaas met lege handen.

De wedstrijd maandag was voor het publiek in de Hamalandhal te Lichtenvoorde een topwedstrijd. Er gebeurde veel, er waren veel doelpunten en het scoreverloop was erg verrassend. Zowel LZV Kuypers H&W als Veerhuys voetbalden vrij en op de aanval. In de 4e minuut scoorde Veerhuys ietwat gelukkig nadat een vrije trap via de muur van richting werd veranderd. Doelman Kuijk van LZV was hierdoor kansloos. LZV Kuypers Haarmode en Veerhuys hadden verder enkele kansen om te scoren. In de 15de minuut kwam Veerhuys in ondertal na een gele kaart. LZV Kuypers H&W speelde dit overtal tot twee maal toe goed uit. Echter het houtwerk en de doelman van Veerhuys stonden in de weg.

Toen Veerhuys weer met 4 man in het veld stond werd een aanval van LZV onderschept en in een razendsnelle counter wisten de mannen uit Hoorn de stand naar 2-0 te tillen. Dit was tevens de ruststand.

LZV Kuypers H&W leek slap uit de kleedkamer te komen. Veerhuys had de bal na 13 seconden in het netje liggen en menig supporter voelde een zware afstraffing van de koploper aankomen. Niets was echter minder waar.

Reeds vroeg in de tweede helft weet Torro Kerkri na een pass van Hulshorst de 1-3 binnen te schieten. Kort daarna schiet Yasin Erdal de bal van afstand strak over de grond binnenkant paal binnen. De 3-3 is een supergoal. Hulshorst weet met een lob door de lucht wederom Torro Kerkri te bereiken. Deze volleert de bal onberispelijk binnen. LZV Kuypers H&W drukt nu door en Veerhuys lijkt de kluts even kwijt te zijn. Met zijn derde goede pass van de avond zet Hulshorst Michel v.d. Brink vrij voor de goal. De goaltjesdief van LZV is het scoren nog niet verleerd en schiet LZV voor het eerst op voorsprong.

LZV Kuypers H&W domineert de wedstrijd nu en heeft het betere van het spel. Via een frommelgoal komt Veerhuys toch op gelijke hoogte. Daarna ontbreekt het LZV Kuypers H&W in de slotfase aan een beetje geluk. De 4-5 van Veerhuys is een afstandschot die via de voet van Danny Reinders van richting wordt veranderd en er in vliegt. De 4-6 is eveneens een afstand schot dat dit maal via de voet van Yassin Erdal in de lange hoek verdwijnt.

Met nog drie minuten op de klok kiest LZV Kuypers H&W er voor om met een vliegende keep te spelen. Met nog 2:10 op de klok krijgt Remco van Leeuwen een opgelegde mogelijkheid om de aansluitingstreffer te scoren. Van een meter of 5 gaat de bal onderkant lat en via de lijn weer het veld in. Met nog 1:45 op de klok speelt LZV Kuypers H&W de vliegende keep situatie weer goed uit. Het is wederom Remco van Leeuwen die vanaf de cirkel de doelman kansloos laat maar wederom is het het rood-witte houtwerk dat voorkomt dat het 5-6 wordt.

Een halve minuut voor tijd weet Michel v.d. Brink zijn 2e goal van de avond te maken op aangeven van Danny Reinders. Veerhuys speelt de laatste seconden na deze goal vakkundig uit en LZV Kuypers H&W kan een verdiend gelijkspel helaas niet afdwingen.

Vrijdag volgde daarop de wedstrijd naar TPP in Rotterdam. Deze wedstrijd was niet zo spectaculair als de wedstrijd tegen Veerhuys. De wedstrijd begon aftastend. Er waren wat schoten van beide kanten maar echte kansen waren er niet.

De eerste echte grote kans was voor LZV Kuypers H&W. International Dick Hulshorst stifte de bal vanaf de zijkant via de lat naast. In de negende minuut was het raak voor TPP. Goed doorjagen van Bryan Pereira werd beloond. Hij omspeelde doelman Manuel Kuijk en kon terugleggen op el Ghannouti die de 1-0 voor het intikken had. In de 16e minuut werd Kenan Koseoglu van TPP in de cirkel gevloerd en mocht Jamal zijn tweede maken vanaf de strafschopstip.

De tweede helft was koud begonnen of het stond al 2-1. Een vrije trap van LZV op de cirkel ging via een aantal benen over de doellijn. LZV Kuypers H&W kreeg hierdoor weer moed en speelde ook beter. Echter veel kansen kon met niet bewerkstelligen. De 2-2 kwam er wel bijna , maar een verdediger van TPP kon de bal met een sliding van de doellijn halen nadat de doelman al verslagen was. In de 15e minuut maakte TPP dan toch de 3-1. Bryan Pereira schoot van afstand binnen. Een minuut later was het Koseoglu die een afgeslagen bal in de voeten kreeg en de Manuel Kuijk prachtig omspeelde en de 4-1 aantekende.

LZV ging met een meevoetballende keeper spelen en TPP kreeg het nog moeilijk. In de laatste minuut scoorden LZV nog de 4-2 en 4-3 maar verder kwam het niet. Wederom staat LZV Kuypers H&W met lege handen.

Aankomende week moet LZV Kuypers H&W wederom 2x aantreden. Eerst is er maandag het inhaalduel uit bij FCK de Hommel in Den Bosch. A.s. vrijdag speelt men wederom tegen het Veerhuys, dit maal in Hoorn. De eerstevolgende thuiswedstrijd is 15 april tegen Fermonia Boys uit Roermond.