Header image

LZV Kuypers H&W pakt punt bij eerste thuiswedstrijd

LICHTENVOORDE- LZV Kuypers H&W is er niet in geslaagd de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2011-2012 winnend af te sluiten. Tegen AORC uit Amsterdam werd het net als vorige week uit tegen Avanti, 5-5.

LZV Kuypers H&W begon net als vorige week gehavend aan de wedstrijd. Tom Groenendaal, Danny Reinders en Yasin Erdal zijn nog steeds geblesseerd. De openingsfase was voor AORC. Het team uit Amsterdam had veelvuldig balbezit en opende in de 2e minuut van de wedstrijd de score. LZV Kuypers H&W leek wat slapjes in deze fase en wist er weinig doelkansen tegen over te stellen. In de 12de minuut wist AORC hun veldoverwicht dan ook terecht om te zetten in een 0-2 voorsprong. Kort daarna weet LZV Kuypers H&W voor het eerst wat terug te doen. Een pass van Hulshorst wordt door Tigadhouni knap afgerond.

Anderhalve minuut voor rust weet LZV Kuypers H&W ook langszij te komen. De ingestudeerde corner wordt door aanvoerder Hulshorst hard binnen gevolleerd. Een goal van niveau. Echter voor het publiek in de Hamalandhal is het nog geen rust. 20 seconden voor tijd weet AORC weer op voorsprong te komen naar slap verdedigend werk van LZV Kuypers H&W. De rust stand lijkt nu gezet te zijn maar Michel v.d. Brink denkt daar anders over. Met nog 2 seconden op de klok weet hij uit de draai AORC doelman Van Maasbommel (in verleden ook LZV doelman) in de verre hoek te verschalken. 3-3 rust.

Na de rust neemt LZV Kuypers H&W iets meer de touwtjes in handen. AORC heeft nog wel het meeste balbezit. Echter de oranjehemden zijn gevaarlijker. In de 25ste minuut is het Dick Hulshorst die scoort. De eerste inzet is door Tighadouni, maar deze raakt de paal. In de rebound schiet Hulshorst de bal in de verre hoek binnen en zet hiermee LZV voor het eerst op een voorsprong. AORC moet steeds meer risico nemen en LZV profiteert hiervan. Hulshorst onderschept een zwakke breedtepass en troeft met zijn snelheid de AORC verdediging af en schiet de bal langs de keeper binnen. 5-3.

De 5-4 valt uit een makkelijk gegeven vrije trap. Boutaka van AORC hangt achterover tegen Van Leeuwen en laat zich vallen. Scheidsrechter Lenting ziet er een overtreding in. Vanaf de cirkel weet El Morabiti de bal simpel in de lang hoek binnen te schieten. AORC gaat nu alles of niet spelen, en sommige spelers kunnen blijkbaar niet tegen deze spanning. Nadat de bal al enkele seconden door Hulshorst diep is gespeeld komt Boutaka met een doodschop de LZV aanvoerder uit de wedstrijd schoppen. Scheidsrechter Lenting beoordeeld dit slechts met geel. Aangezien Boutaka in een eerder stadium ook al geel heeft ontvangen moet hij de zaal verlaten en speelt AORC de laatste anderhalve minuut in ondertal. Toch geeft AORC zich niet gewonnen. Met meevoetballende keeper wordt LZV Kuypers H&W onder druk gezet en de jonge doelman Kuijk moet enkele malen met knappe reddingen voorkomen dat AORC als nog langszij komt.

LZV Kuypers H&W krijgt twee grote kansen om de wedstrijd op slot te gooien. Na een onderschepping schiet v.d. Brink de bal van afstand net voorlangs het lege doel. 9 seconden voor tijd zet v.d. Brink Mohammed Bourarassi helemaal vrij bij de tweede paal. Deze raakt de bal echter compleet verkeerd waardoor de bal op de doellijn door de AORC goalie kan worden gestopt. Een 100% kans. In de tegenstoot doet ook de 2e scheids een duit in het zakje met dubieuze beslissingen. Een pass op de diepe spits wordt door doelman Kuijk met een sliding voor de aanvaller langs buiten gespeeld. De scheids ziet in de duikeling van de AORC aanvaller echter een overtreding en legt de bal in het geluid van de zoemer alsnog op de stip. Adil Salih weet met dit cadeautje wel raad, en schiet de 5-5 binnen waarna de wedstrijd direct afgelopen is.

Gezien het spelbeeld over de hele wedstrijd misschien wel een terechte uitslag, echter de invloed van de scheidsrechters bij de laatste 2 goals laat een bittere nasmaak achter bij het team van coach Robert Johannis.

Volgende week zaterdag speelt LZV de zware uitwedstrijd bij FCK de Hommel in de Maaspoort te Den Bosch. Aanvang 19:00

Scoreverloop:

1e helft 2e min: 0 – 1 Driss el Hasnaoui 12e min: 0 – 2 Adil Salih 16e min: 1 – 2 Anouar Tighadouini 19e min: 2 – 2 Dick Hulshorst 19e min: 2 – 3 Adil Salih 20e min: 3 – 3 Michel v.d. Brink

2e helft 5e min: 4 – 3 Dick Hulshorst 16e min: 5 – 3 Dick Hulshorst 17e min: 5 – 4 Zaid el Morabiti Na de zoemer 5 – 5 Adil Salih

Overige bijzonderheden: Boutaka uit hal gezonden na 2x geel (38e minuut)