LZV Kuypers Hair & Wellness uitgeschakeld voor beker

LICHTENVOORDE - LZV Kuypers Hair & Wellness heeft afgelopen vrijdag de kwartfinale om de KNVB Beker Zaal niet weten te bereiken. In het Sourcy Center was TPP uit Rotterdam met 5-6 te sterk.

LZV Kuypers Hair & Wellness had geen makkelijke tegenstander geloot. TPP Rotterdam staat in de Topdivisie op de 3e plaats, heeft 3 internationals in het team en wist de eerdere competitie ontmoeting in Lichtenvoorde redelijk afgetekend met 3-7 te winnen. Aangezien TPP de favoriet was begon het team van coach Robert Johannis vanuit een verdedigende tactiek. Toch wist TPP de eerste goal van de avond te maken. In de vijfde minuut wist international Jamal el Ghanouti de 0-1 te scoren na slecht verdedigingswerk van LZV.

Een minuut later echter kwam LZV weer op gelijke hoogte. Spits Michel van der Brink, die het net de laatste paar weken makkelijk weet te vinden, wist de keeper van TPP in de korte hoek te verrassen. TPP Rotterdam zette hierna stevig aan en de verdediging van LZV Kuypers Hair & Wellness kwam zwaar onder druk te staan. Door enkele persoonlijke fouten in de verdediging, konden de gasten middels goals van El Ghanoutti, Perreira en Touzani uit te lopen naar een 1-4 voorsprong. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust kon LZV Kuypers Hair & Wellness niets anders dan vol op de aanval en full press te spelen. Na 2 minuten in de tweede helft werd dit echter genadeloos afgestraft door TPP. Danny Brown zette de 1-5 op het scorebord en hiermee leek de wedstrijd beslist. Toch wilde LZV zich nog niet gewonnen geven. Men bleef vol op de aanval spelen en leek meer grip te krijgen op het spel van TPP. 12 minuten voor tijd wist Michel van der Brink zijn 2e goal te maken. Een hard ingeschoten vrije trap van Yasin Erdal werd door van der Brink bij de tweede paal binnen getikt. Een minuut later scoorde Yasin Erdal zelf, wederom uit een vrije trap, welke hij onberispelijk hard in de netten schoot. De spanning kwam helemaal terug toen Appie el Jadouni uit een goede combinatie met Michel van der Brink de 4-5 aansluitingstreffer scoorde.

Met nog 5 min op de klok was de spanning weer helemaal terug. LZV Kuypers Hair & Wellness voelde dat er meer in zat en ging vol op de aanval. Een goede aanval belandde bij Appie El Jadouni die de bal breed wilde tikken op de geheel vrijstaande Dick Hulshorst. De breedtepass van El Jadouni was echter te zacht, waardoor de doelman van TPP de bal kon onderscheppen. De keeper gooide de bal snel uit, waardoor TPP in de counter door Brian Perreira de 4-6 op het scorebord wist te zetten. Drie minuten voor tijd krijgt international Jamal El Ghanouti geel, waardoor TPP met een man minder komt te staan. Het overtal wordt goed uitgespeeld, waardoor Michel van der Brink net als vorige week een hattrick weet te scoren. Met nog 3 minuten te gaan is het 5-6 en de thriller heeft kwa spanning het kookpunt bereikt.

Met nog 39 seconden op de klok kan Jamal El Ghanouti niet met de druk om gaan. Door een overtreding krijgt hij zijn 2e geel, waardoor LZV de laatste 39 seconden met een man meer mag spelen. Er ontstaan enkele zeer gevaarlijke situaties voor de goal van TPP. De grootste kans is er voor Tom Groenendal die in overtal vrijgespeeld wordt voor de keeper. Met nog enkele seconden op de klok drukt hij af, echter de TPP doelman pareert vakkundig. Hierdoor blijft het helaas voor LZV bij een 5-6 verlies.

Het was een geweldige bekeravond in het Sourcy Center, waarbij LZV na de eerste helft afgeschreven leek, maar in de tweede helft sterk terug kwam en misschien wel recht had op meer. Het publiek, met o.a. veel sponsoren i.v.m. de businessclub avond, kon terugkijken op een heet avondje zaalvoetbal, met een wat mindere afloop voor LZV. LZV Kuypers Hair&Wellness kan zich nu volledig richten op de competitie, waar een cruciale fase aanbreekt. De aankomende weken staan er geen "makkies" op het programma. A.s. vrijdag speelt met thuis in de Hamalandhal tegen de nummer 2 FCK de Hommel, waar o.a. oud-LZV spelers en internationals Samir Makhoukhi en Omar Nejari spelen. De week erop moet LZV uit naar de koploper, HOVOCUBO uit Hoorn. Pittige wedstrijden dus. De wedstrijd tegen FCK de Hommel begint a.s. vrijdag 4 februari om 20:45 in de Hamalandhal te Lichtenvoorde.

Scoreverloop: 0-1 Jamal El Ghanouti 1-1 Michel van der Brink 1-2 Jamal El Ghanouti 1-3 Bryan Perreira 1-4 Soufiane Touzani 1-5 Danny Brown 2-5 Michel van der Brink 3-5 Yasin Erdan 4-5 Appie El Jadouni 4-6 Bryan Perreira 5-6 Michel van der Brink