LZV Kuypers Haarmode op koers in race om promotie

LICHTENVOORDE - LZV Kuypers Haarmode heeft afgelopen vrijdag de belangrijke uitwedstrijd tegen White Stones nipt gewonnen. Na de lange busreis werd het in Egmond aan Zee uiteindelijk 5-4 voor de mannen van coach Robert Johannis. LZV begon goed aan de wedstrijd. Een goed ingestudeerde corner werd door Michel van der Brink net niet binnen geschoten, maar de intenties waren wel duidelijk. LZV Kuypers Haarmode ging voor de aanval, White Stones liet zich ver terug zakken en probeerde in de omschakeling LZV te verrassen. In de derde minuut viel de eerste goal. Aanvoerder Dick Hulshorst wist de score met een goed schot te openen. Hierna beleefde LZV Kuypers Haarmode een slechte periode. Reeds een minuut na de voorsprong stond het alweer gelijk. Het was Jelle Schut, die in de met 4-3 gewonnen thuiswedstrijd van LZV tegen White Stones de volledige productie van White Stones voor zijn rekening name, die voor de 1-1 tekende. Aan het spelbeeld veranderde echter niets. LZV bleef aanvallen en creëerde ook voldoende kansen. Echter het ontbrak aan de scherpte in de afronding. Zo werd in de eerste helft 5 maal de paal of lat geraakt. Bij een intrap bij de cornervlag bleek na makkelijk balverlies de kracht van White Stones. In een snelle counter was men in een mum van tijd met twee man vrij voor doelman Wilco Haanappel en topschutter Frank Jong wist wel raad met deze kans. 2-1. De achterstand werd nog groter. Een ingestudeerde vrije trap verliep niet geheel vlekkeloos maar toch wist Jelle Schut de bal met links de bal in de kruising te schieten. LZV ging hierna door met aanvallen, voor de rust werden nog wel enkele goed kansen gecreëerd, maar er werd niet meer gescoord. Na de pauze kwam LZV Kuypers Haarmode scherp en ook getergd, door de niet geheel terechte achterstand, uit de kleedkamer. Na 20 seconden werd de eerste kans door Dick Hulshorst op de paal geschoten. Nog in diezelfde eerste minuut van de tweede helft wist ook Remco van Leeuwen na een goede actie de paal te raken. Kort daarna was het wel raak. Na een goed opgezette aanval was het Dick Hulshorst die het net weer wist te vinden. Kort hierna maakte Gijs de Waal een overtreding op Dick Hulshorst welke werd bestraft met geel. In overtal was het Appie el Jadouni die geheel vrij bij de tweede paal de doelman wist te verschalken en de stand zo op 3-3 bracht. Kort hierna kwam LZV Kuypers Haarmode eindelijk weer op voorsprong. Na een goede actie door het midden wist Dick Hulshorst de bal in de lange hoek achter de doelman van White Stones te werken. Ondanks de 4-3 voorsprong voor LZV bleef White Stones zich beperken tot het inzakken en bleef LZV het spel maken. Knullig balverlies van Dick Hulshorst leidde de 4-4 in. Nick Kramer verschalkte 1-tegen-1 doelman Wilco Haanappel. Een doelpunt op het moment dat menig toeschouwer dacht dat LZV de genadeklap uit zou delen. Torro Kerkri miste hierna een grote kans bij de tweede paal, maar de mooiste aanval van de avond leverde uiteindelijk de overwinning op. Een flitsende één-twee door het hart van de verdediging tussen Dick Hulshorst en Remco van Leeuwen werd door eerstgenoemde hard binnen gepunterd. White Stones ging hierna met nog 2 minuten op de klok met vliegende keeper spelen, echter tot grote kansen kwam het niet meer. Een zware wedstrijd, maar op basis van het spelbeeld en de spelopvatting wel een terechte overwinning. De overwinning werd op de terugweg in de bus van Gelderesch uitbundig gevierd. Statistiek LZV Kuypers Haarmode - White Stones Doelpunten: 0-1 Dick Hulshorst 1-1 Jelle Schut 1-2 Frank Jong 1-3 Jelle Schut 2-3 Dick Hulshorst 3-3 Appie El Jadouni 4-3 Dick Hulshorst 4-4 Nick Kramer 4-5 Dick Hulshorst Gele kaarten: 1e helft: Nick Kramer (WS) 2e helft: Gijs de Waal (WS) A.s. vrijdag: de wedstrijd van het jaar Aanstaande vrijdag is de belangrijkste wedstrijd voor LZV van dit seizoen. Thuis in de Hamalandhal speelt men dan tegen de nummer 3 van de ranglijst, AORC. LZV Kuypers Haarmode staat op de 2e plek, welke recht geeft op promotie naar de Topdivisie, en heeft 1 punt voorsprong op AORC. De wedstrijd a.s. vrijdag is dus een sleutelwedstrijd in de sluit om promotie. Weet LZV te winnen dan neemt men met nog 2 wedstrijden te gaan een voorsprong van vier punten, waarna promotie een grote stap dichter bij is. Kom dus allemaal a.s. vrijdag 16 april naar de Hamalandhal om deze kraker in de Eredivisie mee te maken. De aanvang is om 20:45.