Header image

Kermis in Zwolle

ZWOLLE- In Zwolle (bij Groenlo) wordt op 26, 27 en 28 augustus de Zwolse Kermis gehouden. Dit feest wordt gevierd op evenemententerrein "t Strootman" aan de Meddoseweg te Zwolle. Wederom is men er in geslaagd om voor zowel jong als oud een zeer gevarieerd programma samen te stellen.

 

Zaterdag  wordt gestart met  de  optocht  en daarna de opening van de kermis door onze voorzitter Derck Hulshoff. Vervolgens zullen de kinderspelen plaatsvinden.  Wederom komt dit jaar de Groenlose brandweer met spectaculaire waterspellen voor alle basisschoolkinderen. Voor de allerkleinsten is er passend vermaak in de kleine tent. In de feesttent wordt na de middag gestart met de Buurtbattle. Ook dit jaar zijn enkele fanatieke kermisvierders er in geslaagd om een leuke spelshow in elkaar te zetten.

 

Tijdens de kermis zal de draaimolen het gehele weekend vrij toegankelijk zijn, evenals de luchtkussens, de pannakooi en de zandbak. Als extra vermaak kunnen de basisschoolkinderen zaterdag (na de brandweerspelen) en zondag gebruik maken van de tobbedansbaan.

 

Zaterdagavond wordt de kermis rond 21:00 uur voortgezet in de feesttent. De avond wordt muzikaal omlijst door de band: “X-Static”!  Met een playlist van rock, dance en hip-hop tot de dikste houseplaten, gemixt zoals alleen X-Static dat kan. Live uitgevoerd door 5 man met een energieniveau waar je energiedrank jaloers op is!

 

Zondag wordt gestart met de zeskamp. Ook dit jaar zal het eindspel weer ‘s avonds in de feesttent gespeeld worden, zodat daarna met elkaar het feest wordt voortgezet. Voor de jeugd is er deze zondagmiddag een nieuw onderdeel, namelijk het pannakooi-toernooi. De rijpere jeugd kan een kaartje leggen in de kleine tent. Deze kleine tent is speciaal voor de ouderen gereserveerd. Ze vragen de rokers om deze middag buiten de tenten te roken! Uiteraard kunt u hier wel gaan zitten om een hapje te eten met uw kinderen.

 

Om 21:00 uur start de avond met het finalespel van de zeskamp. Komt allen kijken naar dit spectaculaire eindspel. Na het finalespel begint de feestavond met medewerking van de band "Curls on Fire".

 

Maandag is traditioneel de dag van het vogelschieten en vogelgooien!  We starten de dag om 8:00 uur met het ophalen van het koningspaar en de jeugdkoning. Een tweetal uur later vertrekt de stoet richting ’t Strootman om rond 10:30 uur het eerste schot te lossen. De heren gaan vogelschieten en de vrouwen gaan dit jaar vogelgooien

 

Nadat alle vogels zijn neergehaald, wordt het feest in de tent voortgezet. Het nieuwe koningstrio wordt gehuldigd en tevens is er de prijsuitreiking. Ons Huisorkest zal er samen met: “Duo Amici”  voor zorgen dat de stemming tot ongekende hoogte wordt opgezweept.

 

Maandagavond komen we weer massaal naar de feesttent om samen met het nieuwe koningspaar de kermis af te sluiten. Voor de avond is “SuperLuucks” vastgelegd om de kermis het slot te geven die het verdient. Uiteraard vanavond gratis entree!


Voor meer info: www.feestvereniging-zwolle.nlAnder nieuws