Header image

Hoogstandjes op 30e Grols Jazz Vesteval

GROENLO - Het is dit jaar extra smullen geblazen voor muziekliefhebbers op het Grolse Jazz-Vesteval op zaterdag 2 september. Ter gelegenheid van de 30e editie van wordt er groots uitgepakt. In 8 verschillende ‘kroegen’ is het vanaf 21.30 uur genieten geblazen van een fijne mix aan muziekstijlen. Clemens van de Ven staat dit jaar met zijn muzikale vrienden in Grolsch Brouwhuys de Lange Gang. De karakteristieke rauwe vocalen van de naamgever van de band, in combinatie met zijn krachtige pianostijl geven de band een heel eigen sound. Bovendien is Clemens een performer met veel uitstraling. Eetcafé Streets haalt warme klanken in huis met La Frica. De band is meer dan bedreven in stijlen als funk en soul. In Groenlo klinken Afrikaanse ritmes, als backing band van de uit Malawi afkomstige zanger en liedjesschrijver Danny Kalima.

Montis Goudsmit & Directie staan bij café De Boemel garant voor een hoge dosis swingende- en dansbare Soul Jazz. Het podium van Café Kras wordt bemand door de zeskoppige formatie Collectief Explosief dat een aanstekelijke cocktail serveert van moderne jazz en vintage pop muziek uit de jaren ’50 & '60. Knallende blazers, elektrische gitaar, contrabas, drums en een frontvrouw met een warme stem, voorzien van een rauw randje. Een absolute sensatie is Lachy Doley Group, bij Rockcafé Taste. ‘The greatest living keyboard player in the world today,’ aldus collega’s.

Bij café de Bolle een energieke LIVEshow van Sugar Boy and the Sinners. Een moderne mix van ‘old school’ Blues met Soul, Funk en Rock ’n Roll. Little Steve & the Big Beat, in 2015 nog genomineerd voor de Dutch Blues Awards 2015 in categorieën Beste Band, zanger en drummer, zullen de ruiten bij café De Kroon (Frielink) doen beslaan.

Het Jazz-Vesteval wordt om 21.30 in restaurant Wissink geopend door wereldtop van eigen bodem; Beets & Beets ft Judith Nijland. Tenorsaxofonist Alexander Beets en broer Marius groeiden op in Groenlo, net als hun broer Peter, die inmiddels tot ’s wereld beste jazzpianisten behoort. Speciaal voor het 30 jarig jubileum van het Grols Jazz-Vesteval komen Marius en Alexander een uniek concert geven. Peter Beets is op dat moment op tournee in Japan. Nog steeds een absolute topbezetting, met als speciale gast zangeres Judith Nijland, de Spaanse pianist Miquel Rodriquez en op slagwerk Gijs Dijkhuizen. Swingen op hoog niveau.

Voorprogramma

De organisatie biedt deze 30e editie, in samenwerking met initiator Bas Wallerbosch van AH Supermarkt, een opwarmertje aan. Op de parkeerplaats zal het winkelend publiek in Groenlo, tussen 14.00 en 17.00 uur, GRATIS kunnen genieten van twee gitaarvirtuozen uit eigen gemeente; Mart Hillen uit Lichtenvoorde en Diederik Eggenkamp uit Groenlo. “Een mooi initiatief van Bas, dat wij uitgevoerd hebben. Misschien een idee om het volgend jaar nog uit te breiden. Wie weet,” aldus Huub Hofstede van de organisatie.

Toegangsbuttons

De prijs per button bedraagt € 12,50, in de voorverkoop, tot zaterdagmiddag 2 september, 17.00 uur, aan de kassa €15,00. Voorverkoopadressen zijn Bruna Beltrumsestraat en het VVV-kantoor in de Kevelderstraat. Gedurende het Jazz-Vesteval zijn buttons verkrijgbaar bij het Jazzkraampje op de Markt en bij Bar de Lange Gang. Info: www.jazzvesteval.nl

 Ander nieuws