Handballers Erix verliezen kansloos in Apeldoorn

LICHTENVOORDE - Na de terechte en verdiende overwinning van vorige week tegen DOS reisden de Lichtenvoorde handballers van Erix zaterdagavond vol vertrouwen af naar Apeldoorn waar de wedstrijd tegen Achilles 1 op het programma stond.
Vooraf stond Achilles één plek lager op de ranglijst dan Erix maar heeft minder verliespunten omdat ze één wedstrijd minder gespeeld hebben.
Erix had bovendien nog wat goed te maken omdat de thuiswedstrijd nog verloren ging.

Hoewel Erix in de eerste helft zeker niet goed speelde, men had regelmatig balverlies, bleef men wel in het spoor van Achilles.
De teams hielden elkaar goed in evenwicht maar gedurende de eerste helft liet Erix zich steeds vaker afbluffen door het fysieke spel van Achilles die langzaam maar zeker een voorsprong opbouwden. Ook ging Erix slecht om met de overtal situaties, de moeizaam gecreëerde kansen die dit opleverde werden niet benut, men moest zelfs tegendoelpunten incasseren. Toch vocht Erix zich terug in de wedstrijd en kwam enkele minuten voor rust terug tot 1 punt achterstand. Hel leek er zelfs op dat Erix met een voorsprong richting kleedkamer zou kunnen gaan maar door gebrek aan scherpte en dom balverlies gaf men Achilles de kans om de voorsprong weer uit te breidden.
Ruststand werd daardoor 14-11 in voordeel van Achilles.

In de rust werd erop gehamerd om vooral scherp te blijven omdat een overwinning anders erg lastig zou worden. Het team straalde nog wel het vertrouwen uit om voor die overwinning te gaan en de punten mee terug naar Lichtenvoorde te nemen.
Toch pakte dit in die tweede helft totaal anders uit. Erix kwam onherkenbaar uit de kleedkamer! De scherpte was totaal weg, aanvallend werden er nog nauwelijks kansen gecreëerd en verdedigend liet men ook te veel steken vallen.
Verder werd vooral het vele balverlies Erix fataal, Achilles maakte daar dankbaar gebruik van door met snelle break-outs de voorsprong steeds verder uit te bouwen. Slechts sporadisch wist Erix het net nog maar te vinden en een flinke afstraffing lag op de loer.
Erix was de grip op de wedstrijd totaal kwijt en het vertoonde spel deed bijna pijn aan de ogen, dit was veruit de slechtste helft die Erix in tijden heeft gespeeld.
Achilles ging dan ook volkomen terecht met de overwinning aan de haal, de eindstand liep nog flink op tot 35-19. De grootste nederlaag voor Erix sinds het debuut in de Hoofdklasse!
Toch draait Erix een verdienstelijk seizoen in die Hoofdklasse en staat men op een keurige zesde plek op de ranglijst.

Erix is nu een weekje vrij en heeft dus tijd om deze flinke nederlaag te verwerken.
Op zaterdagavond 17 februari om 20.30 uur komt de nummer 2 van de ranglijst UDI uit Arnhem op bezoek. Een belangrijke wedstrijd voor UDI in de race om het kampioenschap met UGHV.
UDI kan zich geen puntenverlies meer permitteren anders wordt het gat met UGHV te groot.
Erix zal ongetwijfeld proberen om de spanning uit de competitie te halen en de punten in Lichtenvoorde te houden!